sâmbătă , 22 septembrie 2018 - 20:33

Ce a decis instanța în cazul afaceristului RĂMESCU

ramescu

Curtea de Apel Craiova judecă, din luna februarie a acestui an, apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și o fostă funcționară a Primăriei Slivilești împotriva sentinței prin care omul de afaceri Mihai Rămescu, soția sa și primarul Sorin Bucurescu au fost achitați în dosarul de corupție prin care fosta SNLO ar fi fost prejudiciată cu 680.000 de lei.
Magistrații doljeni au decis, ieri, după cinci termene de judecată, să amâne pronunțarea unei hotărâri deși, în urmă cu două săptămâni, stabiliseră momentul deliberării.

Judecătorii Curții de Apel Craiova prelungesc emoțiile inculpaților din dosarul ”Rămescu – Bucurescu”, după ce, ieri, au amânat pronunțarea unei soluții definitive pentru data de 27 octombrie.
Magistrații stabiliseră, la termenul precedent, ca dată pentru deliberări și pronunțarea unui verdict, 13 octombrie, însă cele două săptămâni au fost insuficiente pentru ca aceștia să ia o decizie, mai ales că dosarul a devenit mai voluminos, după ce la termenele anterioare au mai fost ascultați martori și au fost întocmite unele referate de evaluare.

În luna octombrie a anului trecut, Judecătoria Târgu Jiu a dispus achitarea primarului din Slivileşti, Sorin Bucurescu, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual, în legătură cu modul în care familia omului de afaceri Mihai Râmescu a beneficiat din punct de vedere financiar după ce a fost expropriată de către fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. Tranzacţia imobiliară ar fi produs un prejudiciu estimat de anchetatori la peste 680.000 de lei. Aceeași soluție au primit și soţii Maria şi Mihai Râmescu, judecați pentru comiterea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și participație improprie la fals intelectual, cei care au deţinut unele construcţii pe un teren peste care SNLO urma să extindă frontul de lucru al carierei Roșiuța. Judecătoria a decis condamnarea la şase luni de închisoare cu suspendare a Alexandrei Loghin, funcționară în cadrul Biroului Urbanism al Primăriei Slivileşti, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.
În rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut că ”inculpatul Bucurescu Sorin, în calitate de primar, şi inculpata Loghin Alexandra, referent la Serviciul de urbanism din cadrul Primăriei Slivileşti, şi-au încălcat, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu, prejudiciind o persoană juridică, unitate cu capital majoritar de stat, cu suma de 680.753 de lei, obţinând pentru altul un avantaj patrimonial. S-a mai stabilit că inculpaţii Râmescu Mihai şi Râmescu Maria i-au instigat pe funcţionarii primăriei să-şi încalce, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu în sensul de a nu lua măsurile legale cu privire la un imobil edificat în mod ilegal, cu consecinţa obţinerii în mod necuvenit a unui avantaj patrimonial“.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și funcționara Primăriei Slivilești, nemulțumiți de decizia instanței de fond, au atacat-o cu apel.

Adrian Georgesculoading...
Loading...

Citește și

LIDER din CEO – SUPĂRAT pe PREMIERUL Dăncilă

Vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, şi-a exprimat din nou nemulţumirea, pe pagina de socializare, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.