sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:29

Ce a declarat fostul director din CEO, Aurel Medințu, la audieri! Vezi ce FACE cu cei 128.000 de lei primiţi ilegal!

medintu1

Fostul director al Diviziei Energie din CEO, Aurel Medințu, a dat, ieri, o lecție de cum să faci pe victima, în fața completului de judecată, cu 120.000 de lei în buzunar, încasați ”ilegal”, și să ai doar calitatea de martor în proces.
Într-o ținută ușor ponosită și încălțat cu adidași, Medințu a dorit să lase impresia unui ins modest care a fost alungat cu pietre, nu cu bani, din poziția de director în CEO. Atitudinea teatrală a acestuia și ușor persiflantă pe alocuri, a făcut ca cei interesați de aflarea adevărului să nu pună accent pe un element esențial din dosar: de ce a asigurat cvorumul ședinței de Directorat în care i-a fost aprobată compensația financiară? Doar ”ca să-i bage în pușcărie” pe foștii săi colegi din conducerea CEO?

Medințu: Am răspuns, fără să gândesc: 6 salarii

Aurel Medințu și-a început mărturia, în fața completului de judecată de la Tribunalul Gorj, în care sunt judecați directorii CEO, Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu, povestind cum era marginalizat în ședințele de Directorat și cum a căzut el victima unei acțiuni concertate de îndepărtare a sa din cadrul companiei. ”Întreaga acțiune a fost bine pregătită pentru că la toate întrebările mele primeam răspunsuri scurte (?!). Prima discuție pe care am avut-o pe această temă cu domnul Ciobotărică, acesta a venit cu aprecieri la adresa mea, dar mi-a spus că sunt unii care vor să plec. Eu i-am zis că demisia nu mi-o dau. Dânsul mi-a zis că dacă aș fi de acord să ne despărțim cu acordul părților și cu plăți compensatorii. Am întrebat dacă există acordul Consiliului de Supraveghere și mi-a lăsat de înțeles că asta ar trebui să fie ultima problemă. Am răspuns, fără să gândesc: șase salarii”, a declarat Medințu.
Negocierile pentru compensațiile financiare s-au purtat prin intermediul secretarei Directoratului și a CS, Delia Slăvulete, potrivit lui Medințu, care i-a transmis acestuia că Ciobotărică e de acord cu doar patru salarii, iar fostul șef de la Energie i-a cerut cinci.
Medințu a povestit că a doua zi după aceste așa zise negocieri, Sorin Olaru, adjunctul de la Resurse Umane, sau Delia Slăvulete, nu a putut preciza cu exactitate care dintre cei doi, s-a prezentat la el cu un acord de încetare a relațiilor de muncă, semnat de președintele CS, Cristian Radu. Medințu nu a semnat însă documentul și a transmis că nu-și va pune semnătura decât în momentul în care-i vor fi virate cele cinci salarii. ”Acordul respectiv a rămas la mine pe birou și urma să-l semnez atunci când îmi era virată suma. Stăteam cu telefonul pe birou și așteptam să-mi intre banii (să primească mesaj de la bancă – n.r). mi-au adus și ordinul de plată”, a precizat Medințu.
Fostul director a reacționat rapid în momentul în care unul dintre avocați a făcut o remarcă, cu referire la faptul că fostul director ținea telefonul pe birou și era atent când îi vine mesaj de confirmare că i-au intrat banii: ”Da’ unde să-l țin, în mașină?”
Referitor la ziua de 22 decembrie 2015, atunci când a avut loc ședința Directoratului CEO în care s-a decis încetarea calității de membru în acest for de conducere al companiei, cu plata a cinci salarii, Medințu a declarat că mai întâi s-a asigurat că totul e legal și apoi s-a abținut la vot. Trebuie menționat că, în cazul în care nu era de acord cu sistarea raporturilor de muncă și cu primirea banilor, Medințu putea părăsi ședința, iar în lipsă de cvorum nu se putea adopta o decizie cu privire la încetarea calității sale de membru al Directoratului.

Fostul președinte al Consiliului de Supraveghere va fi adus cu mandat la proces

La termenul de ieri trebuia să depună mărturie și fostul președinte al CS, Cristian Radu, însă cum acesta nu a ajuns în fața instanței, judecătorii au dispus ca acesta să fie adus cu mandat la termenul viitor. Tot ieri, a fost audiată, în calitate de martor și Delia Slăvulete, angajată a CEO, secretar al Directoratului și al CS.

Nu este de acord să restituie banii acordați ”ilegal”

Medințu a mai spus că nu l-a interesat faptul dacă salariile compensatorii i-au fost atribuite de Directorat sau CS. Fostul director a declarat că, ulterior încetării relațiilor de muncă cu CEO, nu a formulat nici o cerere de încetare a contractului individual de muncă, dar a semnat una, la solicitarea adjunctului de la Resurse Umane, care i-ar fi spus că este posibil ca documentul să mai fie în vigoare.
Trebuie menționat că apărătorul unuia dintre directorii judecați în acest dosar l-a întrebat pe Medințu dacă este de acord să restituie companiei cei 128.000 de lei pe care i-a încasat, în condițiile în care DNA a considerat că aceștia au fost acordați în mod ilegal. Deși instanța a respins întrebarea, trebuie amintit că, în cursul urmăririi penale, Medințu a declarat procurorilor că nu dorește să restituie această sumă. Avocatul s-a întrebat retoric: ”Adică le-a luat banii ca să-i bage la pușcărie?”
Cei trei directori din CEO, Ciobotărică, Antonie și Jianu, au fost trimiși în judecată la începutul lunii iunie a acestui an de către DNA, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, după ce au fost acuzați că au aprobat ilegal plăți compensatorii în sumă de 128. 100 de lei pentru ca Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energie, să plece din CEO.

Medințu și Slăvulete, în compania Laurei Manea

medintu2

Timp de câteva ore, cât a așteptat pe holurile Tribunalului Gorj, până la începerea procesului, fostul director Aurel Medințu s-a întreținut cu Laura Manea, ex-șefa Direcției Juridice din CEO, cea pe care a înlocuit-o în funcție Dorina Jianu, inculpat în această cauză.
Laura Manea i-a ținut companie și Deliei Slăvulete, la ușa sălii de judecată, pe timpul cât Medințu a depus mărturie în dosar.

loading...
Loading...

Citește și

Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și-a consolidat poziția în plan internațional!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat începând cu 13 iunie 2019 și până la …

3 comentarii

 1. Corect ar fi sa nu dea Medintu banii inapoi ca l-a obligat sa plece si daca ar lua banii pe un an de zile pentru ca l-a dat afara ilegal ar fi 250000 lei. La cei 128000 ar trebui sa-i plateasca toti care au concurat la aceasta ilegalitate respectiv, cei de la resurse umane, cei care au semnat ordinul de plata ca toti sunt majori, au salarii mari si fac numai ilegalitati, dau afara salariati ilegal, dau mariri de salari ilegal, fac angajari ilegal, fac lucrari ilegal pe la Primarii, dau delegatii ilegale, fac contracte de achizitii ilegale unde se invart sume exorbitante

 2. Iata ce zice medintu de un alt „major”, pardon, martor: „nu am formulat nici o cerere de încetare a contractului individual de muncă, dar am semnat una, la solicitarea adjunctului de la Resurse Umane, care i-ar fi spus că este posibil ca documentul să mai fie în vigoare”
  … „este posibil”
  Cine-l apara pe acest olaru?! … ca ma gandesc ca atat de proaste nu sunt organele de cercetare.
  Si mai ales ce se va intampla cand il scapa din brate?!

 3. Indivizi de cea mai joasă speță.

  Laura Manea cu Medințu și Slăvulete ….echipa de hoți ……mi e scârbă când au de asemenea indivizi murdari. La fel simt si când aud de Antonie, Olaru, Jianu Dorina, Ciobotărică, Ciurel, Trofin, Lăzăroiu.
  Procesul ar trebuii judecat in sala de judecată cu public, nu in camera de consiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: