Ce-a DESCOPERIT CORPUL de CONTROL al PREFECTULUI Gorj. “PRIMARUL a încasat ILEGAL un avans”

Ciprian Florescu a anunțat, marţi, că urmează ca, în aceste zile, să fie făcute publice concluziile în urma verificărilor făcute la primăria condusă de Ionuţ Stan. 

Prefecul de Gorj a precizat că au fost identificate de către corpul de control o mulțime de lucruri ilegale la Albeni. Ciprian Florescu a anunţat că o parte vor fi înaintate Parchetului şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie, iar altele vor fi sancționate de Instituția Prefectului. Reprezentantul guvernului în teritoriu a dezvăluit și o parte din problemele găsite la Albeni. Printre altele corpul de control a constatat că primarul Ionuț Stan ar fi încasat bani, în avans, pe zile de concediu pe care nu le-a efectuat. Florescu susţine că edilul ar fi restituit sumele ulterior, considerându-le a fi un împrumut. Prefectul afirmă că acest lucru este ilegal și anunță că edilul va fi sancționat. “Controlul a fost finalizat. Urmează să fie elaborat şi raportul corpului de control. Au fost identificate și lucruri ilegale, unele au fost sesizate Parchetului și Inspectoratului Județean de Poliție. Au fost indentificate certificate fiscale de negrevare eliberate pe zero, în condiţiile în care beneficiarii figurau cu datorii la bugetul local, au fost eliberate în fals. Această speţă a fost înaintată către Parchet. O altă chestiune este legată de un avans pe care primarul şi l-a luat pe zile de concediu, în condiţiile în care nu efectuase concediu nicio zi. Este vorba de aproximativ 150 de mii de lei vechi. Banii au fost readuşi în vistieria bugetului local, fiind cosiderat un împrumut pe care l-a făcut domnul primar. Toată această chestiune contravine legii. S-a mai descoperit şi că primarul a emis şi nişte dispoziţii care nu respectă legislaţia în vigoare. Serviciul juridic face demersuri pentru anularea lor. Mai mult decât atât. A fost indentificată o dispoziţie a primarului în fals cu semnătură şi ştampilă scanate privind acordarea unui sprijin financiar  acordat unui caz social de pe raza comunei”, a conchis Ciprian Florescu.

loading...
Loading...

Citește și

Filtru auto, la ieșirea din Gorj spre Hunedoara!

Autorităţile din judeţul Hunedoara au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, …

Un comentariu

  1. Fetele nu mai stiu ce sa inventeze?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.