Ce ar putea OPRI CONCEDIERILE din CEO!

ceo-marciuc

Adrian Marciuc susține că, dacă până în luna august, tehnocrații nu vor da o hotărâre de guvern prin care să le acorde minerilor și energeticienilor ce vor fi disponibilizați venituri de completare, programul de restructurare nu va putea fi pus în aplicare.

Deși la începutul săptămânii trecute, administrația și sindicatele au semnat un act adițional la contractul colectiv de muncă prin care au căzut de acord privind condițiile și sumele de bani pentru minerii disponibilizați, totul ar putea fi anulat. „Toată lumea care va fi pusă pe listă în programul de restructurare, că sunt cu pensie pe doi ani, că sunt cu 8 salarii compensatorii, alte categorii de personal, va intra pe Ordonanța 36. Scrie clar în adiționalul nr 4, pe care l-am semnat, că tuturor acestor persoane li se va desface contractul de muncă condiționat de apariția Ordonanței 36. Ordonanța este apărută, ne trebuie o hotărâre de guvern. Dacă hotărârea de guvern nu iese până în august, acei oameni, toți, și cei pensionabili și cei care ies la cerere, nu vor putea fi disponibilizați”, a declarat prim-vicepreședintele Federației Univers, Adrian Marciuc.

Minerii de la Tehomir, induși în eroare

Pentru că în presa locală au apărut informații că salariați vor să recurgă la proteste extreme, mai exact să se blocheze în subteran nemulțumiți fiind de plățile compensatorii pe care administrația le acordă disponibilizaților, Adrian Marciuc a venit cu câteva precizări: “Cineva vrea să arunce pe piață că sunt probleme. Acolo există două sindicate, jumătate din oamenii de la Tehomir sunt ai noștri din Jilț și mai e un sindicat cu 30-40 de oameni. Este un lider de sindicat, Bobic, care induce oamenii în eroare. Nu știu ce vrea,efectiv nu înțeleg ce vrea. Eu o să merg la oamenii mei de acolo, dar sper că au înțeles că nu există nimic ascuns, noi nu am ascuns nimic, este o intoxicare. Bobic a fost cam pe la toate federațiile, acum este la FNME și eu chiar rog liderii să-și facă treaba și să le explice oamenilor. Nu știu care este scopul acestor manipulări. Am înțeles că Bobic candidează pe la primărie la Cătunele. Cred că vrea să-și facă campanie electorală, să apară în ziar. Vreau să vă spun că am discutat cu directorul de la Tehomir. Acolo sunt 22 de oameni care îndeplinesc condițiile de pensionare, dintre care două persoane în primul an ar beneficia de un salariu, o persoană din cele două e plecată în Germania. Ar fi doar o persoană care iese în următoarele trei luni la pensie de drept cu un salariu, ia și 21 de milioane, plăți compensații pe trei luni, deci nu ar fi probleme. Restul de 20 de persoane ar lua 3 și 4 salarii, la fel cum au luat colegii lor anul trecut. Sunt aceiași bani”, afirmă Adrian Marciuc.

loading...
Loading...

Citește și

„Floricica Dansatoarea” o comite din nou! Pesedistul Pupăzan s-a rebrenduit și o arde pe muzică ușoară de-i sar gumarii din picioare!

Marius Daniel Pupăzan, opțiunea burlescă a PSD pentru Primăria Cîlnic, nu contenește în a se …

Un comentariu

  1. Oamenii sunt debusolati si nu stiu ce sa creada, sunt dezinformati din nestiinta sau cu buna stiinta, cei care au mai mult de 2 ani pana la pensie, conform protocolului incheiat intre sindicate si conducerea CEO au dreptul la 8 salarii compendatorii si 2 ani venit de completare conform OUG 36/2003, li se spune ca nu vor mai primi 2 ani venit de completare, deci exact ce mai trebuia sa fie tacamul complet fata de atmosfera superstresanta de la locul de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: