Ce contraindicații are zeama de varză

Unul dintre cele mai bune remedii pentru mahmureală, zeama de varză poate fi considerată medicament doar în cazul în care nu te confrunți cu una din afecțiunile descrise în cele ce urmează.

 

Varza murată este nelipsită din cămara gospodinelor, poate fi consumată ca atare sau ca și garnitură la diverse mâncăruri.

Atât varza murată dar și celebra zeamă de varză conține foarte multe vitamine și nutrimenți benefici sănătății tale printre care amintim vitamina U, o vitamină cu acțiune anti-ulceroasă. de regulă această vitamină din varză se distruge prin procesul de fierbere, însă atunci când varza se murează această vitamină se păstreză.
Varza este indicată inclusiv în curele de slăbire deoarece stimulează arderile grăsimilor și ajută la normalizarea apetitului indiferent dacă o consumi crudă sau murată.

Zeama de varză murată reglează tensiunea

Dacă faci paret din categoria de oameni hipotensivi atunci chiar este recomandat să consumi un pahar de zeamă de varză murată, consumată mai multe zile la rând aceasta te va ajuta să îți reglezi și tranzitul digestiv, evitând cu succes constipația.
Îți oferă un adevărat efect detoxifiant și în același timp te ajută să îți menții sistemul imunitar puternic. Sărurile și mineralele din compoziția sa te vor ține departe de infecțiiile respiratorii.

Atenție la zeama de varză acră!

Deși este considerată ca fiind un adevărat medicament al naturii și nu prezintă contraindicații, nu se poate spune același lucru și despre zeama de varză acră, și asta din cauza cantității mari de sare care poate înrăutăți starea de sănătate.
Datorită procesului de fermentație, zeama de varză este foarte acidă, astfel că dacă ai probleme la nivelul stomacului mai ales gastrită sau ulcer, atunci consumul de varză acră ar trebui evitat.
Este posibil ca în unele cazuri organismul uman să resimtă ameliorare dar și cazuri în acre aceasta să intensifice arsurile la nivelul stomacului.

Este posibil să-ți dea palpitații

Dacă suferi de hipertensiune, și în acest caz ar trebui să limitezi zeama de varză acră. Cantitatea mare de sare te va face să bei mai multă apă, iar apa în exces va conduce la creșterea tensiunii arteriale. În felul aceste te vei confrunta cu eventuale palpitații, dureri în piept sau chiar cu un infarct miocardic.
Nici în cazul problemelor la nivelul rinichilor nu este indicată consumul de varză acră, și asta tot din cauza cantității de sare ce se va depune în zona lor impiedicând buna lor funcționare ce va atrage alte probleme de sănătate.

sursa: clicksanatate.ro

loading...
Loading...

Citește și

Cum să îți păcălești mintea ca să măncânci mai sănătos

Mâncatul sănătos nu trebuie să fie atât de dificil, iar câteva mici schimbări în bucătărie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.