Ce criză a cărbunelui? 640.000 de tone de lignit în depozitele CEO


Reprezentanții Direcției Miniere a CE Oltenia dau asigurări că depozitele companiei sunt pline cu cărbune, lipsa fronturilor de lucru fiind depășită, asta chiar dacă lucrurile sunt la fel de blocate ca și anul trecut. În depozitele carierelor miniere sunt astfel 240.000 de tone de lignit, potrivit directorului Direcției Miniere, Gheorghe Dobrițanu, iar în depozitele termocentralelor sunt alte 400.000 de tone.

Complexul Energetic Oltenia a depășit iarna și criza prin care a trecut compania în luna ianuarie, la jumătatea lunii martie, societatea lăudându-se cu o cantitate îndestulătoare de cărbune, adică 640.000 de tone, asta în condițiile în care în semestrul II, CEO are prevăzută muncă de 5 zile din 7. Înainte de sărbătorile pascale și de trecerea astfel a vârfului de iarnă, se vorbea de o criză a cărbunelui, pe care administrația dă de înțeles acum că a depășit-o. La Direcția Minieră se află peste 240.000 de tone de cărbune, iar pe partea de termocentrale se mai găsesc alte 400.000 de tone.
În ce privește reviziile care împiedică producția din minerit, pentru anul acesta sunt prevăzute revizii la 10 excavatoare din Direcția Minieră, lucrări care se vor face cu firme terțe.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. Ia intrebati voi cu cat au fost incarcate grupurile!
    Daca o sa mearga asa tot anul…

  2. pai nu acum e criza, a fost in ianuarie.. cand s-au oprit grupuri la rovinari si turceni, cand am importat 2000mwh din ungaria la 500ron/mwh in timp ca CEO abia producea 1500mwh din cei 3500mw instalati..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.