Ce culori să pui pe tine ca să ai noroc maxim în fiecare zi a săptămânii

puls

Culorile ne influenţează viaţa de zi cu zi mai mult decât ne imaginăm. Nu degeaba există terapia cromatică şi nu degeaba au apărut expresiile precum „verde de invidie” sau „negru de supărare”. Însă, tocmai datorită influenţei culorilor, ne putem spori şansele de noroc în fiecare zi a săptămânii purtând anumite nuanţe!

Trăim într-o lume plină de culoare şi mulţi dintre noi chiar visăm în culori. De altfel, majoritatea culorilor este asociată cu trăiri şi sentimente arhetipale, putând astfel să ne influenţeze starea fizică şi psihică. Dacă descoperim care sunt culorile care ne influenţează pozitiv, ne putem spori şansele de noroc, de bine în fiecare zi a săptămânii.

LUNI

Albul este culoarea zilei de luni. Deşi unele persoane aleg să-şi înceapă săptămâna în forţă cromatică, făcând uz de culori tari, iar altele aleg nuanţe închise în semn de nemulţumire că a început o nouă săptămână de muncă, toţi ar trebui să purtăm un obiect alb în ziua de luni.
Albul este asociat cu puritatea, cu ideea de întregire şi de sacru, dar şi de calm, iar în zilele de luni avem nevoie de toate acestea pentru ca trecerea din weekend către mijlocul săptămânii să fie graduală.
Luni, o zi neplăcută pentru mulţi dintre noi, trebuie să ne construim mediul înconjurător şi, bineînţeles, ţinuta astfel încât să ne menajăm cât mai mult. O cămaşă, o pereche de pantaloni, un şal, o vestă sau un set de bijuterii albe sunt opţiuni ideale pentru ziua de luni pentru că ne potenţează starea de calm, de serenitate de care toţi avem nevoie în prima zi a săptămânii pentru a trece lejer prin ea.

MARŢI

Abia marţi trebuie să intrăm în vervă! Motiv pentru care aceasta este ziua a săptămânii pentru a purta roşu şi orice nuanţă cu variaţii de roşu, închis, mai deschis. Culoarea roşu este una intensă care emană forţa, iar după ziua de pregătire de luni, prin alb, roşul este perfect pentru a ne băga în priză. Mai mult, roşul are şi o conotaţie sexuală, dar şi una de sacrificiu.
Pe deoparte există o anumită stare de sacrificiu în sufletul fiecăruia în ziua de marţi pentru că nu poate sta locului să facă ce vrea, ci trebuie să facă ceea ce se impune. Însă asta nu înseamnă că trebuie să o facă molcom.
Dimpotrivă, în pofida oricărei stări de sacrificiu, culoarea roşie purtată marţi ne ajută să înfruntăm totul în forţă, cu pasiune şi determinare. Din acest motiv este indicat să purtăm ceva roşu pe noi în ziua de marţi, indiferent cât de mic este obiectul respectiv: o eşarfă, un tricou, o brăţară, o cămaşă, o curea sau poate chiar lenjeria intimă!

MIERCURI

După ziua de marţi, în care am fost la turaţie maximă şi plin de râvnă de mai mult şi de mai bine prin culoarea roşie, miercuri este timpul să culegem roadele muncii şi eforturilor noastre din ziua precedentă. Iar culoarea fertilităţii este verdele!
Ca să atragem şi potenta starea de bine miercuri, dar şi să culegem roadele propriei munci, este indicat că în a treia zi a săptămânii să purtăm verde, indiferent de nuanţa acesta. Verdele smarald, jad sau chiar şi vernilul sunt ideale pentru miercuri, împrospătându-ne starea de spirit, iar cu cât suntem mai „vii”, cu atât ne atragem binele în vieţile noastre. Iată de ce ar trebuie să purtăm miercuri măcar un obiect verde!

JOI

Joia este ziua în care întregul nostru psihic se luminează, de regulă, la gândul că se apropie sfârşitul săptămânii şi că vom fi liberi. Atunci haideţi să ne potenţăm starea de bine purtând galben. Aceasta este culoarea celei de-a patra zi a săptămânii.
Orice galben şi orice variaţie a culorii este recomandată pentru ziua de joi, căci luminează atât mintea, cât şi sufletul şi ne ajută să ridicăm orice văl negru care-l simţim cum ne apăsa pe frunte.

VINERI

Ultima zi lucrătoare a săptămânii este cea mai ofertantă din punct de vedere cromatic. Vinerea se poartă alb, argintiu, albastru deschis, marin sau culoarea diamantului. Toate aceste culori sunt binevenite vinerea în ţinutele alese pentru că ne redau starea de linişte şi detaşare de care avem nevoie la final de săptămână.
Mai mult, nuanţele pastel de orice fel de culoare potenţează această stare de echilibru, de mulţumire că am încheiat o săptămână cu bine şi ne predispune la visare şi la aventura din weekend. Din acest motiv, vinerea ar trebuie să purtăm ţinute la lejere, mai casual, care să fie compuse din articole vestimentare albe, bej, ivoriu, blue, opal, diamant.

SÂMBĂTĂ

Sâmbătă este, în mare măsură, ziua „desfrâului”. Acest lucru nu implică neapărat desfrâu sexual, deşi nu strică să ne descătuşăm simţurile în viaţa sexuală în această zi liberă pentru majoritatea dintre noi.
Sâmbătă, ziua desfrâului, a dezlănţuirii, este ziua culorilor mai închise, mai adânci, în care vizual te poţi scufunda, precum albastrul închis, negrul, gri piatră, albastru safir, violet, indigo. Aceste culori sunt puternice prin aerul mistic pe care îl au şi prin faptul că potenţează creativitatea, iar sâmbătă este ziua ideală pentru descătuşarea minţii, a imaginaţiei şi a trupului. Mai mult, nefiind condiţionaţi de niciun fel de cod vestimentar pentru că, până una alta, nu mergem la muncă, putem adopta ţinute integrale din anumite culori sau chiar putem să folosim mai multe într-un singur outfit. Purtând aceste culori intense şi adânci sâmbătă, ne vom accentua starea de exaltare.

DUMINICĂ

Duminică trebuie să ne mai domolim alegerile cromatice, dar păstrând totuşi prospeţimea şi spiritul liber al ultimei zi de odihnă a săptămânii.
Astfel că duminică sunt potrivite culori în nuanţe de roz şi portocaliu, mai intense sau mai deschise. De la cămaşă, la fustă, la rochie, la pantaloni, la vestă, la curea şi chiar la încălţări, ideal este să alegem obiecte vestimentare sau accesorii în nuanţe roze şi portocaliu. Aceste nuanţe pot fi şi fucsia, dar şi cărămiziul orange, o culoare ce poate fi purtată şi de bărbaţi, şi de femei.
Aceste culori ne potenţează starea de bine duminică, dar şi deschiderea la iubire, la aventuri uşoare, la schimbare şi la căldură sufletească, iar cu toţii avem nevoie să ne încărcăm psihic cu acestea pentru a putea începe o săptămână cu un „bagaj emoţional şi mental bun”.

Sursa: lyla.ro

Loading...

Citește și

Te pregătești să-ți împodobești casa de sărbători ? Cum eviți excesele

Este foarte bine să-ți faci din timp planuri legate de decorațiunile de sărbători, menite să-ți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.