Ce este moda paleo în viaţa amoroasă şi de ce este în vogă?

sex5

“Un bărbat care se comportă ca omul cavernelor în pat, poate trezi instinctele primare, nicidecum împlinirea femeii moderne”, susţine un psiholog care contestă acest current.

Cu siguranţă ai auzit deja de celebra dietă paleo care este un adevărat trend în materie de slăbit. Se pare că acest curent s-a extins şi asupra vieţii sexuale, ajungâdu-se la aşa numitul paleo-sex. Se pare că această modă paleo, foarte celebră printre cetățenii din S.U.A. s-a implementat nu doar la nivelul dietei alimentare, dar până și la nivelul vieții sexuale.

Ce este paleo-sexul şi cine îşi doreşte aşa ceva?

Potrivit psihoterapeutului Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life, bărbații care doresc practicarea sexului ca pe vremea Paleoliticului au o nevoie ascunsă de control, de a abuza, de a stabili teritoriul, de a avea relații multiple.
În opinia specialistului, adepții acestui stil de viață au stima de sine scăzută, au fantezii neexprimate, nesatisfăcute și vor să scoată la lumină bărbăția care s-a pierdut. “Diminuarea testosteronului, efeminizarea bărbatului, ejacularea precoce, impotența nu se pot trata făcând sex ca un animal. Toate aceste tulburări se tratează prin vindecarea  cauzelor. Masculinitatea se transmite partenerei prin atitudine, comportament, prin felul în care o protejează, o lasă să se manifeste ca femeie. A ne raporta la calitățile bărbatului ancestral este mult mai mult decât a trezi animalul din bărbat. Faptul că un bărbat miroase a transpirație, că este plin de păr, că se comportă exact ca un primitiv atunci când face sex, poate trezi instinctele primare, nicidecum împlinirea femeii  moderne. Nevoile de bază ale ființei umane sunt aceleași de la facerea lumii. Creierul funcționează ca acum 2000 de ani. Centrul  nervos al sațietății, setei, siguranței, sexualității, toate se găsesc în creier. Reîntoarcerea la valorile primordiale, la resursele interne nu presupune a face sex și a ne hrăni ca în paleolitic. Fiți atenți la nevoile voastre, fiți blânzi cu voi! Fiți atenți la corpul, sufletul, mintea voastră! Instinctul animalic îl au toate viețuitoarele. Omul este corp, minte, suflet, spirit”, conchide  psihologul psihoterapeut Maria Verdi.

Loading...

Citește și

Greşeli pe care le faci în timpul sexului

Ai stricat vreodată atmosfera cu ceva ce ai spus sau cu un anumit gest deplasat? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: