sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 3:42

Ce face un fost secretar de stat care a fost la Târgu Jiu

bogdan-badea

Bogdan Badea, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, s-a alăturat echipei Hidroelectrica, în poziţia de şef al Departamentului Management de Proiect. Este al doilea secretar de stat din Energie care vine în conducerea Hidroelectrica, după ce Karoly Borbely a preluat conducerea Departamentului Strategie Investiţională IPO. Bogdan Badea a mai activat în cadrul companiei Electrica, dar şi la BNB Renewables Consulting.

De remarcat, la data deschiderii procedurii insolvenţei, erau angajate în Hidroelectrica 5.239 de persoane, dintre care 262 la sediul central, în poziţii executive. Conform raportului lunar al administratorului judiciar, la 31 decembrie 2015 mai erau 3.464 de angajaţi. Totuşi, pe 31 ianuarie 2014 erau 4.136 angajaţi, dintre care 171 în Executiv, în timp ce la sfârşitul anului trecut, erau 207 persoane în Executiv (mai multe decât la începutul anului 2014). Practic, anul trecut a scăzut numărul salariaţilor în toate sucursalele, dar a crescut cel de la nivel central.
„Vom continua procesul de întărire a capacităţii de decizie a executivului Hidroelectrica”, a declarat, pentru Focus-Energetic.ro, Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judiciar al producătorului de energie. „De altfel, de curând, am desfiinţat posturile de directori de sucursale. Toţi erau numiţi politic! Vrem ca decizia să se ia centralizat, de aceea vom continua să întărim echipa din executiv”, a precizat Remus Borza.

Declarații la Târgu Jiu

În vara anului trecut, Bogdan Badea, în calitate de secretar de stat, a declarat că privatizarea CEO este obligatorie. Ajuns la Târgu Jiu, împreună cu fostul ministru Gerea, acesta și-a „îndulcit declarațiile”. Acesta preciza, în iulie 2015: „Un punct care a stârnit foarte multe discuţii în Gorj a fost cel legat de modalitatea de atragere a acestor investiţii, în special în retehnologizări, şi anume fi IPO 15%, IPO 30% sau privatizare cu investitor strategic. Nu excludem nicio posibilitate, dar pentru a vedea ce anume este necesar pentru CEO trebuie o analiză globală, pe societate, să se selecteze un consultant cu capacitate tehnică extrem de solidă care să poată să facă o radiografie corectă, lipsită de tuşe personale. Trebuie identificat necesarul de investiţii şi după aceea, în funcţie de ce ne vor spune consultanţii de privatizare din punct de vedere al necesarul de investiţii, să stabilim că scoatem la vânzare 15%, 20%, 30%. Aş vrea să se înţeleagă un lucru. Privatizarea sau IPO nu este un scop în sine, este un mecanism de a atrage investiţii. Este un început de drum, nu un sfârşit de drum”.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.