Ce faci când iubitul te scoate din sărite?

probleme-cuplu

Simţi că explodezi când te face de râs în public prin felul în care se poartă sau te enervează când dă televizorul tare? Este dezordonat, iar tu nu suporţi ca lucrurile să nu fie toate la locul lor?

Poate tabloul de mai sus îţi pare cunoscut sau poate există alte motive pentru care „scumpul” tau soţ ar trebui nominalizat pentru premiul „Cel mai enervant om de pe planeta”. Şi totuşi, tu ai fost cea care a spus un „da” hotarât acum câţiva ani…

Cum să treci mai uşor peste micile scăpări
Ar fi trebuit să-i cunoşti aceste defecte şi când te-ai căsatorit cu el. Cel mai probabil atunci le-ai ignorat, căci erai prea în dragostita şi dornica de a te marita cu el. Poate ca au mai aparut unele apucaturi şi în timp, dupa ce s-a relaxat şi nu a mai simţit ca trebuie sa te cucereasca. Orice ar fi , daca sunt doar mici scapari, nu e cazul sa te îngrijorezi – nu sunt lucruri care sa va zguduie din temelii casnicia, ci mai degraba pot fi rezolvate printr-un dialog sincer şi deschis. Plus ca nu strica sa devii un pic mai puţin sensibila. Astfel, nu îţi va mai sări ţandăra din orice şi vei trece mai uşor cu vederea.

Ştacheta mai jos
Dacă este vorba de dezordine şi de faptul ca nu participa la treburile casnice, explica-i de ce ar fi mai bine pentru amândoi sa îţi dea o mâna de ajutor şi să-ţi mai schimbe obiceiurile. Astfel, vei fi şi tu mai relaxata şi mai puţin nervoasa. Pe de alta parte, este bine sa renunţi la unele pretenţii şi să pui ştacheta mai jos. Mai ales daca aveţi copii mici, nu te socoti mulţumita doar cu o casa impecabila. Nu vei reuşi decât sa fii frustrata. Mulţumeşte-te şi cu un standard mai scăzut, dar pe măsura posibilitaţilor voastre.

Vacanţă antistres
În cazul în care soţul pare ca s-a trans format în şeful sau în tatal tau şi el este acela care te pune la punct zilnic, exis ta soluţii. Ar fi buna o vacanţa, în care sa conştientizaţi ca timpul de acasa nu trebuie sa fie o extensie a serviciului, în care sa aveţi de rezolvat o lunga lista de activitaţi, iar el trebuie sa faca zilnic controlul calitaţii. Ar fi bine ca momentele petrecute împreuna sa conţina şi relaxare, umor şi activitaţi de timp liber. Daca el nu are încredere ca tu reuşeşti sa faci anumite lucruri, surprinde-l placut. Pe de alta parte, ar trebui sa-i laşi şi anumite zone de care sa se ocupe. S-ar putea simţi mai puţin barbat daca, de exemplu, nu cara el bagajele şi mai ales daca este vazut de alţii.

Când nimic nu merge
Dacă el chiar îşi doreşte sa te scoata din pepeni, avem o problema mai mare. Fie este un certareţ „de profesie”, fi e ceva merge rau în relaţia voastra şi este modul lui de a trage un semnal de alarma. Sau se razbuna pentru ca şi tu îl enervezi cu ceva la rândul tau. Şi în acest caz, discuţiile deschise ar putea face minuni. Lucrurile se pot îndrepta daca amândoi va doriţi asta. Oricum, nu îl lasa sa îţi controleze starea de spirit. Stapâneşte-te şi nu îl mai lua în seama. Daca poţi, paraseşte locul „bataliei”, cum ar fi sa te muţi în alta camera atunci când vezi ca începe sa caute motiv de cearta.

Foloseşte ironia şi umorul
„Dacă discutam despre lucruri care nu te umilesc în public sau nu te fac neaparat sa te simţi prost în compania altor oameni, atunci nu ai de ce sa faci mare caz. Daca face dezordine în casa, poţi învaţa sa îl determini sa te ajute la treburi. De exemplu, puteţi stabili sa faceţi curat prin rotaţie – o data tu, o data el. Învaţă cum şi cu ce îl poţi recompensa ca sa îl convingi sa faca asta. Daca tu consideri ca prin purtarea lui te face de râs de faţa cu alţii şi deja i-ai atras atenţia acasa despre lucrurile care te deranjeaza, evita totuşi sa faci scene în public, oricât de furioasa ai fi.
Foloseşte ironia sau umorul şi ieşi din situaţia je nanta. Nu uita ca nu eşti responsabila pentru faptele lui, dar aminteşte-i între patru ochi ca preferi lânga tine un om care sa te puna în valoare.”

Loading...

Citește și

Greşeli pe care le faci în timpul sexului

Ai stricat vreodată atmosfera cu ceva ce ai spus sau cu un anumit gest deplasat? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.