Ce a făcut Sarcină cu HOTELUL lui de UN MILION de EURO de pe litoral!


Hotelul Suceava, cumpărat de Succes Nic Com SRL înainte de intrarea firmei în insolvență, nu a mai fost vândut de administratorul judiciar, deși anul trecut se pusese problema vânzării imobilului și a terenului aferent, situat în stațiunea Eforie Sud, în județul Constanța. De altfel, cu aceeași ocazie, și un teren al firmei din Orăștie trebuia vândut pentru acoperirea debitelor acesteia dar, pe parcurs, redresarea societății a anulat aceste măsuri. Acum, la doi ani și jumătate de la intrarea in insolvență, firma cu sediul în Voluntari este pe un trend pozitiv, chiar dacă business-ul a fost redus la jumătate.

 

Considerat cel mai puternic business antreprenorial de comerț din țară, asta până la înregistrarea primelor probleme financiare la începutul lui 2015, firma afaceristului Nicu Sarcină s-a ramificat în, ultimii ani, în mai multe județe ale țării. De altfel, Succes Nic Com nu s-a limitat doar la comerț ci, a investit și în turism, Sarcină găsind oportun să facă, acum câțiva ani, o afacere imobiliară, cumpărând un hotel pe litoralul românesc.
Este vorba despre Hotel Suceava, o clădire compusă din parter și două etaje, cu 43 de camere duble și 6 apartamente, terenul aferent având suprafața de 1409 mp. Clădirea fusese deținută până în 2011 de THR Marea Neagră, și s-a vândut cu un preț de sub un milion de euro. Asta după alte tentative eșuate, în care prețul a scăzut constant.

Un milion de euro, în 2006! Niciun ofertant

De altfel societatea constănțeană a scos prima dată hotelul la mezat, alături de alte active situate în stațiunile Jupiter și Saturn. Prețul proprietății era de un milion de euro, dar, ghinion, niciun ofertant nu s-a îngrămădit atunci la licitație, chiar dacă hotelul era funcțional. Trebuie menționat că se mai organizaseră după licitații înainte, în care se înregistrase același eșec. Și după se fac alte licitații, prețul scăzând cu aproape 100.000 de euro, dar chiar și așa cumpărătorii nu se înghesuie să investească în achiziționarea hotelului de două stele. În jurul anului 2011, terenul și hotelul este achiziționat, prin licitație, de firma cu sediul în Gorj, la momentul respectiv, ca, în câțiva ani mai târziu, proprietatea să fie pusă pe tapet pentru o eventuală vânzare.

Hotelul de două stele a lui Nicu Sarcină a fost deschis turiștilor și în această vară. Potrivit site-ului hotelului, acesta este amplasat în zona centrală a stațiunii, la o distanță de aproximativ 300 metri de plaja. Hotelul este poziționat într-o zonă cu vegetație bogată care pe timp de vară asigură răcoare, se arată în oferta publică. ,,Unitatea de cazare vă stă la dispoziție pe durata întregului sezon estival cu 43 de camere duble și 6 apartamente prevăzute cu baie proprie și balcon. La cererea turiștilor, camerele pot fi dotate cu frigider și televizor. Pe lângă facilitățile de masă și cazare, Hotelul Suceava Eforie Sud mai dispune de parcare și bar de zi”, își face publicitate investitorul.

Acord de principiu

La convocarea comitetului creditorilor firmei Succes Nic Com SRL, în martie 2016, firma fiind deja de un an în insolvență, se pune în discuție posibilitatea vânzării hotelului firmei din Eforie Sud dar și a unui teren de 14.215 mp situat în Orăștie, județul Hunedoara. Comitetul întrunit atunci la sediul Siomax, din Târgu-Jiu, discută pe marginea ,,acordului de principiu”, a vânzării imobilului din Eforie Sud cu terenul aferent și a terenului din Orăștie.
În final, cele două proprietăți nu sunt scoase la vânzare, problema creditorilor fiind găsită în altă parte.
Cert este că hotelul și terenul au fost salvate, anunțul de vânzare ar proprietății nefiind tipărit.

Doi ani și jumătate de insolvență

În ciuda problemelor dure prin care a trecut firma lui Nicu Sarcină, obligată să-și reducă personalul și să reducă drastic cheltuielile, la doi ani și jumătate după intrarea în insolvență firma este pe un trend pozitiv. Situația financiară a firmei a fost stabilizată, rețeaua de magazin rămânând constantă, meritul fiind al reprezentanţilor societăţii și a administratorului judiciar.


Firma omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, SC Succes Nic Com, şi-a cerut pe 5 ianuarie 2015 insolvenţa la Tribunalul Ilfov, având calitatea procesuală de debitor. Compania cu mii de salariaţi în Gorj şi în alte judeţe din Oltenia şi din ţară a primit în februarie abia o decizie pozitivă a magistraţilor în ceea ce priveşte viitorul firmei şi al angajaţilor. Firma avea de ales atunci, fie va accepta un administrator care să redreseze situaţia financiară a companiei, fie se va ajunge la faliment. Considerat ani la rând cel mai bogat om din Gorj, Nicolae Sarcină a decis în urmă cu doi ani să îşi mute firma din satul natal Bâlta, comuna Runcu, în judeţul Ilfov. De când şi-a mutat administrarea afacerilor în apropiere de Bucureşti, nimic nu a mai mers cum trebuie pentru Nicolae Sarcină. Acesta şi-a înfiinţat şase firme, toate având în denumire cuvântul „succes“, precum Radio Succes sau FC Succes Pandurii, cu gândul de a-şi revigora afacerile, însă nici unul dintre planuri nu a mers. Mai mult decât atât, în același timp, compania afaceristului Nicolae Sarcină a intrat în atenţia Direcţiei Antifraudă şi a DIICOT.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.