Ce INVESTIŢII anunță ŞEFUL CJ Gorj pentru SJU Târgu-Jiu


Şefii judeţului au alocat aproximativ patru milioane de lei în acest an pentru reabilitarea, dotarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă “Tudor Vladimirescu”.

Cosmin Popescu a semnat, joi, 2 mai, contractul privind proiectarea reabilitării termoenergetice a unității spitalicești. Președintele Consiliului Județean Gorj spune că termenul de realizare este de 60 de zile. Cosmin Popescu vrea ca proiectantul să se grăbească cu documentația, în special cu cea legată de Unitatea de Primiri Urgențe a SJU, pentru a demara cât mai repede procedura de licitație. “Joi, pe 2 mai, am semnat contractul privind proiectarea reabilitării termoenergetice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, secţia Tudor Vladimirescu. Termenul de realizare este de 60 de zile. Am avut o discuţie cu proiectantul şi l-am rugat să-şi canalizeze toate forţele să ne dea prima documentaţie pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru că, aşa cum ştiţi, şi acolo avem accesate fonduri europene şi vrem să dăm drumul la procedura de achiziţie cât mai repede”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean.

INVESTIŢII de MILIOANE de lei în modernizarea SECŢIILOR SJU

Aproximativ 4 milioane de lei au fost alocate în acest an din bugetul Consiliului Județean Gorj pentru dotarea spitalului cu aparatură, paturi, mese de operații și lămpi noi. Cosmin Popescu spune că, în această perioadă, se lucrează la documentația tehnică pentru a fi scoasă la licitație modernizarea secțiilor Obstretică- Ginecologie, Cardiologie și Endocrinologie. În derulare se află, în prezent, modernizarea secției Pediatrie, investiția urmând a se finaliza, conform președintelui Consiliului Județean, în luna iunie. „Anul acesta, am alocat suma de aproximativ 4 milioane de lei pentru dotări, aici mă refer la achiziţia unui aparat de radiologie, un mamograf, paturi pentru secţia de ATI, paturi pentru secţiile pe care le vom moderniza. Aşteptăm şi sprijinul guvernului, prin Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia computerului tomograf, care s-a promis şi se pare că se va concretiza. Pentru sălile de operaţii, 4 mese de operaţii, lămpi de operaţii şi altă aparatură pe care o vom face publică la momentul în care va fi certitudine. În spital se lucrează, la această oră, la modernizarea secţiei de pediatrie. Din ce mi-au spus colegii mei, luna iunie este termen final pentru realibilitare. Având în vedere că bugetul a fost aprobat, colegii mei lucrează la documentaţia tehnică pentru a fi introdusă în sistemul electronic de achiziţii publice modernizarea a trei secţii, Secţia de Obstretică-Ginecologie, Cardiologie şi Endocrinologie. Sper ca documentaţia să fie terminată cât mai repede. Sunt destul de voluminoase. Sper ca până la sfârşitul lunii mai să să scoatem la licitaţie achiziţia aparaturii pe care ne-am propus-o din buget propriu, cât şi realibitarea celor 3 secţii”, a mai spus Cosmin Popescu.

loading...
Loading...

Citește și

Comerț stradal în buricul municipiului! Piața modernă nu place dar se preferă băncile din oraș

Autoritățile locale motrene au permis comerțul ambulant și primitiv chiar în zona pieței modernizate a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: