duminică , 20 octombrie 2019 - 11:32

Ce NU poate VINDE CEO!

hotel-mina

Administrația CE Oltenia a anunțat, printr-un comunicat de presă, că în cadrul planului de reorganizare, restructurare și eficientizare 2016 -2020 s-a luat și măsura renunțării la anumite servicii, printre care și cele hoteliere, cantine și spălătorii.

Liderii sindicali nu știu dacă șefii Complexului Energetic Oltenia au de gând să vândă sau nu cele două hoteluri, cel din Târgu-Jiu și cel din zona montană Rânca sau Baza de Tratament Săcelu. Adrian Marciuc a aflat doar că aceste bunuri au fost deja evaluate. „Din câte am înțeles, am discutat și eu cu domnul Rușeț, s-a făcut o evaluare la hoteluri, la cantine. Din câte știu, s-a închis cantina de la Turceni, cea de la Rovinari încă nu s-a închis, despre hoteluri nu știu nimic, dacă vor să le vândă sau nu. Evaluarea s-a făcut pe toate acestea. Nu cunosc suma pentru care au fost evaluate. Nu știu, ei sunt administratori, ei hotărăsc în Consiliul de Supraveghere, dar eu știu că și FNME-ul are acțiuni la hotelul „Mina”, nu știu dacă ei sunt de acord să-și dea partea”, a declarat Adrian Marciuc.

Căldărușe nu vrea să fie vândute… pe nimic

Gabriel Căldărușe nu este de acord cu vânzarea hotelurilor Mina și Miami și nici a Bazei de Tratament Săcelu. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia este de părere că toate aceste bunuri ar putea deveni profitabile pentru CEO, dacă s-ar investi în modernizarea lor. „Inclusiv hotelul din Târgu-Jiu și cel de la Săcelu, dacă se dorește, se poate ca aceste structuri economice din cadrul Complexului Energetic Oltenia să fie profitabile. Dacă s-ar face o investiție decentă, nu văd de ce acest hotel din centrul Târgu-Jiului să nu fie profitabil sau  baza de tratament la care vin turiști și din alte zone ale țării să nu poate să fie profitabilă. Nu știu cum ar urma să le vândă, s-ar putea să fie doar un lucru pus pe hârtie. Eu sper ca aceste bunuri să rămână în proprietatea Complexului Energetic Oltenia. Ceea ce pot să vă spun că nu este nici un moment oportun, la ora actuală, pentru a fi vândute, pentru că, dacă ne uităm pe anunțuri, în ceea ce privește cel puțin zona Rânca, observăm că sunt foarte multe unități hoteliere de vânzare și cumpărători nu prea există. Asta înseamnă că și prețul care s-ar obține ar fi unul foarte mic”, a precizat președintele SMEO.

CEO nu poate vinde Mina

Nici Marin Golea nu vrea ca administrația să înstrăineze bunurile la care deține acțiuni. Liderul Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia susține că CE Oltenia nu este proprietar la Hotel Mina. Dacă ar vrea să-l scoată la vânzare, ar trebui să fie de acord toți acționarii. „Este un lucru discutabil. Nu știu cum va  fi finalizată această dorință a dumnealor. Noi, ca și lideri de sindicat, nu am beneficiat de serviciile acestui hotel din Târgu-Jiu. El își găsește utilitatea, având în vedere faptul că vin delegații în zonă și ar putea să se cazeze pe acolo. Într-o anumită perioadă, de serviciile de la hotel au beneficiat sportivii. Hotelul “Mina” din Rânca nu este proprietatea CE Oltenia, sunt mai mulți acționari acolo, probabil intenționează să vândă, dar e mai dificil, trebuie să fie toți de acord. Noi nu am construit acest hotel în ideea de a fi înstrăinat. Dimpotrivă, îi vedem utilitatea până ar putea fi activat, pentru că s-au investit bani, anul trecut, în el, a fost reabilitat. Poate fi activat pentru servicii turistice pentru salariați”, a comentat liderul sindical.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Un comentariu

  1. Nici hotelul Maiami din centrul orasului Nu poate fi vandut fiindca e ipotecat drept garantie pentru un credit si in plus este in centru orasului si este rentabil ,daca se vrea dar probabil s-a gasit un cuparator de-al casei ,daca se vinde va avea de lucru DNA si se lasa cu inculpati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: