Ce OBLIGAȚIE are Complexul Energetic!


Sistemul energetic național s-ar confrunta cu riscuri majore privind funcționarea în siguranță fără aportul producției de energie pe bază de cărbune al termocentralelor Mintia și Paroșeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

Complexul are mari probleme financiare și de eficiență, costurile mari de producție periclitându-i capacitatea de a-și vinde energia pe piața liberă, astfel că Guvernul a decis să garanteze CE Hunedoara un anumit nivel al vânzărilor de energie către operatorul de transport și sistem Transelectrica până în anul 2020.

„Pentru menținerea nivelului de siguranță a sistemului electroenergetic național, societatea Complexul Energetic Hunedoara SA are obligația de a furniza servicii tehnologice de sistem către operatorul de transport și sistem la o valoare a puterii electrice de cel puțin 400 MW, în condițiile reglementărilor emise de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Operatorul de transport și sistem va stabili capacitatea lunară corespunzătoare serviciilor tehnologice de sistem reprezentând rezervă terțiară lentă, din care o capacitate de 400 MW va fi alocată pentru societatea Complexul Energetic Hunedoara SA”, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență, unde se precizează că aceste măsuri se vor aplica până la jumătatea anului 2020.
Astfel, „în cazul unor situații accidentale sau neprevăzute în funcționarea grupurilor energetice din cadrul Complexului Energetic Hunedoara SA, care determină indisponibilitatea tehnică și financiară cu privire la realizarea serviciilor tehnologice de sistem, este permisă cesionarea drepturilor și obligațiilor ce decurg din contractele de vânzare-cumpărare a serviciilor tehnologice de sistem în conformitate cu reglementările emise de către ANRE”, se stipulează în documentul citat.

loading...
Loading...

Citește și

Festivalul Berii la Târgu Jiu! Ce ARTIȘTI vor fi prezenți și când va avea loc!

Festivalul Berii Timișoreana poposeşte în parcarea Târgu Jiu – Shopping City pe 28 iunie până …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: