”Premiile decernate în cadrul galei au ca scop recunoașterea rezultatelor excepționale atât ale companiilor și organizațiilor cât și ale persoanelor care au contribuit decisiv la dezvoltarea proiectelor și a climatului de afaceri din domeniul energiei în România”, spun organizatorii, relatează Focus energetic.ro.
La dineul de gala organizat în seara zilei de 25 mai, au participat reprezentanți ai Guvernului, ai autorităților de reglementare și oficiali din cadrul companiilor, organizațiilor și asociațiilor din sectorul energetic.
Romanian Energy Awards 2017 s-a bucurat și de prezența secretarului de stat în Ministerul Energiei, Iulian – Robert Tudorache, care a deschis oficial gala.
Parteneri ai evenimentului au fost: Electrica, Romelectro, Schneider Electric, Transelectrica, Adrem, CEZ Group, CRE, Enel, EY, Intrarom, LacertA și Zarea.
Juriul a selectat finaliștii și totodată a decis câștigătorii pentru fiecare dintre cele 21 de categorii de premii.
Anul acesta, membrii juriului care s-au implicat în eveniment au fost: Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Corina Popescu, expert în energie și membru în directoratul Transelectrica, Niculae Havrilet, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Bogdan Marius Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, Valeriu Binig, partener în cadrul EY – Departamentul de Servicii de Consultanță în Afaceri și Virgil Mușatescu, consilier în cadrul CNR-CME.
Câștigătorii galei premiilor de excelență în energie au fost:
La categoria ”Premii pentru activități operaționale”:
• Compania de petrol și gaze a anului: Romgaz
• Proiectul de petrol și gaze al anului: Transgaz
• Compania de energie convențională a anului: CE Oltenia
• Proiectul de energie convențională a anului: Romelectro, pentru Centrala termoelectrică în ciclu combinat de la Iernut
• Inițiativa de stocare a energiei a anului: Energy-Serv
• Proiectul de energie regenerabilă al anului: Ness Proiect Europe pentru Centrala termică de producere a aburului, funcționând pe biomasă agricolă