CE Oltenia, credit de 250 MILIOANE de lei pentru reabilitarea grupului 5 de la Termo Rovinari!


CE Oltenia are intenţia să contracteze un credit pe termen lung în valoare de 250 milioane lei, care să fie garantat de stat prin Eximbank în proporție de 80%, pentru reabilitarea și modernizarea blocului energetic 5 pe lignit de 330 MW de la sucursala Electrocentrale Rovinari, în vederea prelungirii cu 15 ani a duratei de funcționare a acestuia.

Problema se află pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe AGOA, din 8 februarie. CE Oltenia are în vedere un împrumut de 250 milioane lei pe 10 ani, cu perioadă de grație de circa 2 ani, potrivit documentului companiei. Circa 90 milioane lei sunt necesari pentru lucrările care ar urma să fie executate anul acesta. Termenul de finalizare a lucrărilor este jumătatea anului 2020. Investiția este necesară pentru respectarea legislației de mediu în ceea ce privește emisiile industriale, reducerea consumurilor de energie și combustibil, creșterea eficienței, fiabilității și siguranței în exploatare și reducerea costurilor de exploatare, întreținere și reparații.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.