CE Oltenia, declarat în mod fals cel mai mare poluator – HEAL a sărit peste termocentralele din Germania și Polonia!

coal

La scurt timp după ce presa a publicat studiul unei organizații ce anunța că cei mai mari poluatori sunt termocentralele din Gorj și Dolj, Directoratul CE Oltenia a transmis o precizare în care arată că CEO este arătat „cu degetul” numai atunci când facturile la energie cresc. Creșterile din facturi se „bazează” în mod special pe subvențiile masive acordate energiei regenerabile.

În comunicatul transmis ieri, directorii companiei spun: „În legătură cu așa-zisul studiu realizat de BankWatch și Health and Environment Alliance (HEAL), dat publicității în săptămâna 2-6 decembrie 2013, prin care termocentralele din Romania sunt declarate cele mai poluante din Europa, precizăm că același studiu a apărut sub diferite titluri și în noiembrie 2012, și în martie 2013, fiind readus în atenția publicului ori de cate ori se constată o creștere a facturii la energie din cauza subvenției masive acordate energiei regenerabile”.

Germania și Polonia lipsesc din clasamentele „negre”

Conducerea CE Oltenia mai arată că „datele din studiu sunt inexacte, pe alocuri aberante: de exemplu, declararea centralei de la Turnu Severin ca fiind al zecelea poluator al Europei. Centralele de la Turceni si Rovinari îndeplinesc aproape în totalitate condițiile de mediu, având implementate instalații de desulfurare a gazelor de ardere și de evacuare a zgurii și cenușii în șlam dens.
De asemenea, poluarea cu CO2 este comună arderii oricăror tipuri de cărbuni. Nu este posibil ca țări care ard de zeci de ori mai mult cărbune decât Romania să fie menționate, în aceste clasamente, sumar sau deloc: de exemplu, Germania, Polonia”.

Date vechi de cinci ani! În prezent: investiții de peste un miliard de euro!

Directorii CEO mai spun și că informațiile publicate cu referire la „marii poluatori” din România sunt „date colectate de respectivele organizații aferente anilor 2008-2010. Doar în centralele Complexului Energetic Oltenia s-au investit, între timp, peste un miliard de euro în lucrări pentru protecția mediului.
Constienți fiind de faptul că energiile regenerabile sunt necesare și putem funcționa împreună, facem precizarea că producătorii de energie pe cărbune din cadrul CE Oltenia livrează, la această oră, energie curată. Pe de altă parte, energia regenerabilă fiind extrem de volatilă și greu de echilibrat, cărbunele ramâne singura energie stocabilă care să dea siguranță Sistemului Energetic Național”, încheie comunicatul de presă șefii CEO.

loading...
Loading...

Citește și

Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!

Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în …

2 comentarii

  1. Ingrijire la domiciliu

    Poluare peste tot. E clar ca sunt multe tari mult mai poluante decat Romania si Polonia face parte din aceste tari.

  2. Produse Hartmann

    CE Oltenia este cel mai mare poluator din Romania, asta e clar. Dar cred ca raportul Heal contine date inexact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.