CE Oltenia: disponibilizări, şomaj tehnic şi închidere de capacităţi! TESA şi operativi rămân pe dinafară

colaj-xc

La Complexul Energetic Oltenia lucrurile nu decurg în favoarea celor peste 15.000 de salariaţi. Într-un viitor apropiat, însemnând aprilie, mai, iunie, câteva mii de salariaţi vor intra în şomaj tehnic. 2.000 de angajaţi rămân fără slujbe, cu venituri timp de doi ani de la stat şi şase salarii comensatorii de la companie.

Şedinţa comisiei mixte care a avut loc ieri la Divizia Minieră a durat patru ore şi jumătate. Liderii de sindicat, reprezentanţi ai celor patru federaţii, FNSE „Univers”, FNME,  Federaţia Energetica şi Federaţia Petrom, au declarat că şedinţa s-a desfăşurat în ţipete şi injurii, dar că planul administraţie, de restructurare va intra în vigoare în următoarele luni.

Perioadă de pre-pensionare

Administraţia nu a prezentat planul de reorganizare pe patru ani, ci doar informaţiile cu privire la ce se va întâmpla în acest an. Astfel, 2.000 de salariaţi vor pleca din companie: „Este vorba de două mii de angajaţi, din care 900 sunt salariaţi pre-pensionabili până în 31 decembrie 2019. În acest fel, un an şi jumătate vor rămâne descoperiţi, fără niciun venit. Doi ani vor beneficia de Ordonanţa 36, 1.700 de lei de la Guvern. Compensaţiile de la companie înseamnă maximum şase salarii”, a spus preşedintele SME Jilţ, prim-vicepreşedintele FNSE „Univers, Adrian Marciuc”.

Se închide Husnicioara – Concedieri la trei unităţi

Preşedintele SME Jilţ a mai spus: „Se vor închide  perimetrele de la Husnicioara din momentul în care se va aplica acest plan al administraţiei iar cei aproape 600 de salariaţi vor face parte dintre cei  2000 puşi în lista de concediere. Mai sunt vreo 30 de salariati de la Seciuri, 50 de  la Chişcani, cărora li se vor desfiinţa posturile. Işalniţa e practic închisă”.

Pe dinafară

Liderul mai anunţă că „peste 320 de salariaţi TESA şi operativi din toate carierele rămân pe dinafară pentru că li se vor desfiinţa şi lor posturile. Nu vor mai face parte din noua organigramă stabilită deja în cele două sucursale de la Motru şi Rovinari. La şedinţa asta a fost scandal, nebunie, toata lumea striga…”, a mai precizat Adrian Marciuc.

loading...
Loading...

Citește și

„Floricica Dansatoarea” o comite din nou! Pesedistul Pupăzan s-a rebrenduit și o arde pe muzică ușoară de-i sar gumarii din picioare!

Marius Daniel Pupăzan, opțiunea burlescă a PSD pentru Primăria Cîlnic, nu contenește în a se …

2 comentarii

  1. Ii dau afara tot pe aia de jos care muncesc, dar pe sefu’ cu sotia, copiii si nepotii angajati la birouri (pe care daca ii intrebi cu ce se ocupa acolo habar nu au) it tin in continuare. Sunt 3 sedii in Tg-Jiu ale CEO pline ochi cu angajati de astia. Un prieten avea o expresie: „Ba, esti prost!?”
    Mineritul e in cadere libera. Pacat de cei care chiar muncesc in minerit, ca nu ei sunt cei care s-au imbogatit pana acum.

  2. Sa se reduca salarile la minim .incepind de la directori.sefi etc. Vad o mare bajbaiala in CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: