duminică , 26 ianuarie 2020 - 11:18

CE Oltenia, în război cu speculanţii!

ceo05

• Compania dă în judecată un trader de energie

Directorul executiv al unui furnizor de energie cu capital bulgar a făcut afirmaţii alarmante cu privire la Complexul Energetic Oltenia care, după cum spune acesta, va ajunge să vândă energie sub costurile de producţie. În realitate, traderul va fi dat în judecată de compania din Gorj fiindcă a reziliat un contract fără să anunţe.

Este vorba despre OET, firmă care tranzacţionează energie, al cărui reprezentant, George Niţă, a „prevestit” în Ziarul Financiar că CEO va ajunge să vândă în pierdere. Declaraţiile acestuia vin după ce firma de trading pe care o reprezintă a reziliat un contract pe care l-a avut cu CEO, dar fără să anunţe reprezenţii companiei gorjene. Prin urmare, CE Oltenia va acţiona OET în instanţă, traderul având obligaţia contractuală de a plăti o sumă de bani fiindcă a încălcat contractul pe care l-a încheiat cu CEO.

„Bătălie acerbă”

Problema OET, din câte spune directorul Diviziei Energetice a CEO, Aurel Medinţu, este că ar fi vrut să cumpere energie de la compania din Gorj „cu doi lei”. Dar iată ce susţine George Niţă în „Ziarul Financiar”: Concurenţa dintre furnizorii din piaţa de energie va permite consumatorilor să pretindă preţuri finale tot mai mici, însă presiunea va fi pe producătorii de energie să vândă tot mai ieftin. „Va exista o bătălie acerbă la nivel de consumator pentru a reduce preţul final prin scăderea preţului de bază a energiei şi asta va pune presiune pe producători pentru a furniza electricitate la preţuri foarte mici. Cred că, la nivelul Complexului Oltenia, preţul va ajunge sub costul de producţie”, prevesteşte acesta.

„E un speculant care are o datorie la noi”

Directorul Diviziei Energetice din cadrul CEO, membru în Directoratul companiei, Aurel Medinţu, a declarat că afirmaţiile lui George Niţă nu au nicio acoperire: „Cei de la OET au avut contract cu noi, pe care l-au reziliat fără să ne anunţe. Noi am făcut reclamaţie şi la OPCOM, în sensul că până nu va lichida datoria pe care o au faţă de CE Oltenia, să nu mai fie primiţi la licitaţii. Au o datorie la noi, dată fiind clauza care prevede că întreruperea contractelor se face în anumite condiţii. OET nu a respectat prevederile contractuale. Reprezentanţii acestei firme recunosc datoria pe care o au, dar pentru a recupera banii care rezultă de aici, îi vom da în judecată. Pe de altă parte, consumatorul nu cumpără energia de la producător, ci chiar de ei, de la traderi. Noi am invocat această problemă pentru a fi analizată. Tot timpul am spus că, la producători, preţul de vânzare tot timpul a scăzut, iar la consumator, preţul la electricitate mereu creşte. Nimeni nu a încercat până acum să analizeze această problemă. Comentariile lui George Niţă mi se par extreem de deplasate, mai ales că nu ar trebui să-şi permită să vorbească despre cât şi la ce preţ producem noi. Este un speculant şi vorbeşte ca să se afle în treabă!”, a mai spus directorul Medinţu.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.