CE Oltenia liniștește gorjenii! Compania deține stocurile necesare trecerii vârfului de iarnă


Complexul Energetic Oltenia a anunțat, la început de an, că este pregătit să funcționeze la capacitatea maximă, având în funcțiune grupurile energetice necesare asigurării cantitătii de energie contractate pe piața OPCOM, pentru participarea la Piața Zilei Următoare, pentru autofurnizare, precum și pentru porniri la dispozițiile Dispecerului Energetic Național – DEN.

„Începând de la 1 decembrie 2018 pâna în prezent, CE Oltenia a produs o cantitate de energie electrică de peste 1,5 TWh, atingând cote de piață de până la circa 30% din Sistemul Electroenergetic Național – SEN. Pe parcursul anului 2018 au fost realizate programele de investitii și reparatii planificate, astfel că, pentru perioada de iarnă, toate grupurile energetice ale CE Oltenia se află la dispoziția DEN. De asemenea, CE Oltenia deține stocurile necesare trecerii vârfului de iarnă, conform prevederilor HG nr.773/2018 privind nivelul de siguranță și securitate în funcționare a SEN,, a anunțat, ieri, CEO.
De fapt, prin acest demers, CEO încarcă să contracareze informațiile apărute pe piață care dau ca sigure probleme în funcționarea grupurilor energetice. „La CE Oltenia nu au avut loc opriri de grupuri energetice pentru reparatii planificate, ci doar unele opriri accidentale, la care s-a intervenit in mod operativ, grupurile respective fiind trecute în rezervă în cel mai scurt timp posibil. Pentru depășirea eventualelor problemele ce ar putea să apară în mod inerent, în special în condițiile temperaturilor scazute de iarna, conducerea CE Oltenia participă săptămanal la ședintele Comandamentului energetic național, precum si la cele doua Comandamente zilnice ce se desfasoara la nivelul companiei,, spun reprezenții companiei.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. De unde atâta iarna ?.., este ,,încălzire globală” !

  2. Nu mai puteau gorjenii de ingrijorati!
    Ceva mai multa inspiratie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.