sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:25

CE Oltenia obligat să reia livrarea de cărbune pentru CET Govora

excavator-carbune-dec

Șeful CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a „sensibilizat” autoritățile de la București pentru ca CE Oltenia să reia livrarea de cărbune, pe care administrația companiei o sistase din pricina unor datorii uriașe. Astfel, în ciuda unor datorii de 190 de milioane de lei (adică aproape 2000 de miliarde de lei vechi), CEO se vede nevoit să alimenteze, în continuare, CET Govora.

Spre sfârșitul săptămânii, șeful instituției vâlcene a anunțat presa că „s-a deblocat situaţia creată la Complexul Energetic Oltenia şi CET Govora”, societatea energetică începând livrarea de cărbune. De fapt, Ion Cîlea a dat câteva telefoane „mai sus”.

Cîlea nu mai vrea să stea „la mâna CEO”

Ion Cîlea a trecut, practic, peste decizia administrației CEO, forțând reluarea livrării de cărbune. Din păcate, aceasta are toate șansele să se deruleze ca și până acum, adică, gratis, pentru CET Govora. Iată ce declară acesta: „I-am sunat pe vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea şi pe Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei. Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, m-a contactat, comunicându-mi că, de miercuri, se reia livrarea de cărbune către CET Govora, în primă fază cu câte 9.000 de tone pe zi. De asemenea, s-a stabilit ca rezerva de stat să fie completată şi depozitată, deocamdată, la exploatările miniere de la Berbeşti şi Alunu. În plus, la 15 octombrie, cele două cariere miniere Berbeşti şi Alunu să fie preluate concret de CJ Vâlcea şi date în administrarea CET Govora. După acest transfer, judeţul Vâlcea nu va mai sta la mânaCEO, devenind proprietarul materiei prime necesare în procesul de producţie de la CET Govora”, a precizat Ion Cîlea, scrie Agerpres.

Datorii în lanț

În urmă cu două săptămâni, CEO a notificat Consiliul Judeţean Vâlcea că va fi sistată livrarea de cărbune pentru CET Govora din cauza datoriilor istorice de aproximativ 190 de milioane de lei pe care societatea vâlceană o are de achitat. CET Govora este o societate aflată în subordinea CJ Vâlcea şi este furnizorul de agent termic şi apă caldă menajeră pentru populaţia din Râmnicu Vâlcea. Totodată, CET Govora produce curent electric pe bază de cărbune şi abur industrial pentru Uzinele Sodice Govora şi Oltchim. De altfel, Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, are o datorie de 190 de milioane către CET Govora, acesta fiind, în opinia autorităţilor judeţului, cauza acestui blocaj economic.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

2 comentarii

  1. Pai cum asa..CEO..sa dea si bani la CET Govora ..cum sa preia Berbestiul altfel!!..Ca asa e in tenis ..unii cu luatu ..altii cu datu

  2. Vedeti rautaciosilor ca ,, domn,, Manager Privat Ciurel este ,, manager privat ,, selectat de cea mai buna firma de recrutare ? Vedeti ca ,, domn ,, Manager Privat nu se supune sefilor partidelor politice ? ,, Domn ,, Manager Privat nu are treaba cu politica si campaniile electorale avand in vedere doar conducerea eficienta si fara pierderi a CEO. Oare ,, privat ,, vine de la Privata ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: