CE Oltenia, pe primele locuri!


Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a încasat, anul trecut, redevenţe miniere de 170,58 milioane lei, în scădere cu aproape 31% faţă de redevenţele miniere încasate în anul 2015, de 246,11 milioane lei, conform News.ro.

În ceea ce priveşte redevenţele petroliere, pentru care ANRM are o evidenţă la nouă luni ale anului trecut, acestea au fost de 741,51 milioane lei, comparativ cu nivelul de 896,6 milioane lei în perioada similară din anul 2015.
De asemenea, la nivelul întregului an 2015, la bugetul de stat au intrat 1,19 miliarde lei din redevenţele petroliere. „Redevenţele petroliere sunt în funcţie de cantităţile extrase şi de modificarea preţului de referinţă al ţiţeiului. Preţul de referinţă, calculat de ANRM, pentru ţiţeiul extras din România, a scăzut ca urmare a declinului cotaţiilor internaţionale pentru ţiţeiul de referinţă, luate în calcul la stabilirea acestuia, conform legislaţiei în vigoare”, arată datele ANRM.

Cele mai mari redevențe

Companiile OMV Petrom şi Romgaz au plătit cele mai mari redevenţe petroliere, relatează Bursa.ro. De asemenea, Complexul Energetic Oltenia, Societatea Naţională a Apelor Minerale (SNAM), Holcim România, Cupru Min şi CRH Ciment România SRL s-au clasat pe primele locuri la plata redevenţelor miniere în anul 2015, pentru anul 2016 situaţia fiind în lucru, potrivit oficialilor ANRM.„Redevenţele miniere încasate se pot schimba de la un an la altul ca efect al modificării numărului operatorilor economici care desfăşoară activitate minieră şi a cantităţilor de substanţe minerale exploatate, cât şi a ponderii mari a redevenţelor reprezentând datoriile societăţilor naţionale şi ale complexurilor energetice care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei sau la care Ministerul Energiei este acţionar majoritar”, mai arată datele ANRM.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Un comentariu

  1. Ioan: pierdut, duminica, cutiuta neagra cu medicamente si stickuri. Ofer recompensa substantiala. 0775.264.164

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: