CE Oltenia pregătește stocurile de siguranță! Ministerul Energiei a făcut necesarul pentru această iarnă


Ministerul Energiei a publicat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea măsurilor privind nivelul de sigurantă si securitate în funcționare a Sistemului Electroenergetic National, precum si măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de sigurantă ale Sistemului Electroenergetic National în ceea ce priveste combustibilii si volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019. Complexul Energetic Oltenia mai are puțin timp pentru a-și pregăti stocurile de cărbune stabilite de Ministerul Energiei, în Gorj existând zvonuri, contestate de companie, că stocurile la anumite cariere sunt destul de golașe.

“Având în vedere stocurile necesar a fi constituite conform reglementărilor în vigoare, precum si cantitătile de energie electrică si energie termică în cogenerare prognozate a fi produse în intervalul 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019, de 29.021,415 mii MWh si, respectiv, 8.914,94 mii MWh”, arată documentul ministerului de resort. În dreptul cărbunelui este necesară cantitatea de 19.413.721,5 mii MWh. Potrivit ministerului, producătorii de energie au o serie de obligatii.

“Toti producătorii de energie electrică dispecerizabili, împreună cu transportatorul si distribuitorii de energie electrică, au obligatia de a contribui la mentinerea sigurantei în exploatare a Sistemului Electroenergetic National. În acest sens, potrivit prevederilor legale în vigoare, producătorii de energie au obligatia: să asigure livrările de energie electrică si serviciile tehnologice de sistem, cu respectarea conditiilor impuse prin licente, clauze contractuale si reglementări în vigoare; să oferteze public si nediscriminatoriu pe piata concurentială întreaga energie electrică disponibilă; să nu transmită la operatorul de transport si de sistem notificări fizice în dezechilibru negativ fată de contractele pe care le au încheiate, cu exceptia producătorilor care beneficiază de scheme de sprijin; sa asigure serviciile tehnologice de sistem de care sunt responsabile prin contracte sau acte normative; sa mențină o rezervă de combustibil la un nivel suficient sau, după caz, o rezervă suficientă de apă, pentru îndeplinirea obligatiilor de productie si furnizare continuă a energiei electrice”, arată ministerul.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.