CE Oltenia: Rezultatul pozitiv obținut din activitatea de exploatare indică stabilitatea companiei. Vezi care sunt factorii care pot destabiliza situația financiară a producătorului energetic!


CE Oltenia a oferit explicații, marți, 20 august a.c., printr-un comunicat de presă, cu privire la profitul înregistrat de companie, pe primul semestru al acestui an, după ce în spațiul public s-a lansat ideea că rezultatul pozitiv este generat de neprovizionarea sumelor necesare achiziționării certificatelor de carbon aferente producției de energie pe primele șase luni ale lui 2019, altfel, compania ar fi înregistrat pierderi.
Administrația CEO a ținut să sublinieze și faptul că profitul obținut pe prima jumătate a anului în curs indică stabilitate și a menționat și doi din factorii care pot destabiliza situația financiară a companiei.

Complexul Energetic Oltenia a înregistrat un profit brut de aproape 189 de milioane de lei lei și a avut o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei, față de 35 de milioane de lei profit brut și 1,4 miliarde de lei cifră de afaceri, la 30 iunie 2018. De asemenea, compania a ținut să precizeze, prin intermediul unui comunicat de presă, că la data de 30 iunie a.c., CEO nu înregistrează datorii restante față de bugetul consolidat al statului sau față de instituțiile bancare.

Compania energetică a explicat și de ce nu a provizionat sumele necesare achiziționării certificatelor de carbon aferente producției de energie pe primele șase luni ale acestui an, în contextul în care, în spațiul public, a fost lansată ipoteza potrivit căreia provizioanele ar fi determinat un rezultat financiar negativ.
”… rezultatele înregistrate nu sunt influențate de provizioanele pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, întrucât societatea are obligația să constituie provizioane pentru cantitatea de certificate de CO2 neachiziționată în cursul anului, la închiderea exercitiului financiar al fiecărui an, la prețul de achiziție valabil la data de 31 decembrie, conform Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară – IFRS, aprobate prin Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr.2844/2016, cu aplicabilitate de la 01 ianuarie 2018, precum și în conformitate cu Politica contabilă adoptată la nivelul societății”, se arată în comunicatul CEO.
Conducerea companiei energetice a subliniat faptul că profitul obținut pe prima jumătate a anului în curs indică stabilitate și a menționat și doi din factorii care pot destabiliza situația financiară a CEO.
”…rezultatul pozitiv obținut din activitatea de exploatare indică stabilitatea în modul operațional de funcționare al CE Oltenia, iar evaluarea situațiilor financiare de către instituțiile abilitate să încadreze companiile în categorii de performanțe financiare constituie un element esențial în aprecierea eficienței și eficacității activității operatorului economic. Există, însă, factori externi care afectează valoarea rezultatului financiar, în principal cursul valutar și piața certificatelor de CO2, a căror evoluție nu poate fi reglementată de niciun producător de energie”, se relevă în documentul menționat.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.