CE Oltenia și-a schimbat planul! Îi privește pe toți angajații din cariere

cariera

Printr-o decizie a Directoratului CE Oltenia, programul privind întreruperile de activitate a fost modificat. Inițial, mii de salariați din cariere urmau să fie trimiși în șomaj tehnic timp de două săptămâni, lunar.

Activitatea în cariere nu se va întrerupe în luna iunie, așa cum hotărâse în urmă cu două luni administrația CE Oltenia, cu o excepție. Încă de la 1 aprilie, cariera Husnicioara nu funcționează, dar urmează să-și reînceapă activitatea cu data de 1 iulie. Programul de restrângere de activitate viza intrarea în șomaj tehnic a salariaților și în lunile mai și iunie, în toate carierele CEO. În aprilie, majoritatea minerilor au stat casă cu 75% din salariu.

Se întorc la muncă

Consiliul de Supraveghere aprobase închiderea carierei Husnicioara, însă directoratul companiei a revenit asupra problemei, renunțând în final la această măsură. Astfel, după trei luni de șomaj tehnic, timp în care la unitatea de carieră minieră se fac lucrări de reparații, salariații de la Husnicioara se vor întoarce la muncă.

Contracte cu sârbii

Liderul de sindicat de la cariera Husnicioara,  Paul Constantinescu, a declarat: „Avem un contract de vânzare a 200.000 de tone de cărbune, iar livrările vor începe de la 1 august. Cariera nu se va închide, așa cum se stabilise în urmă cu câteva luni, administrația CEO primind de la conducerea carierei un plan de eficientizare pe care l-a acceptat. Avem alte două firme dintre care una din Serbia, care intenționează să cumpere cărbune de la noi. Lucrările de reparație la benzi se vor finaliza iar de la 1 iulie vom lucra normal”, a mai declarat acesta.

loading...
Loading...

Citește și

Scandalul „PEDICHIURA LUI ROTARU” a băgat-o în spital pe femeia de serviciu a Direcției de Patrimoniu. Jupânul Rotaru, „SPĂLAT” ca la Nufărul cu INTERESE INVENTATE

Două salariate ale Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Tg-Jiu, au avut nevoie de …

Un comentariu

  1. astia se joaca alba neagra cu programul de lucru, oare au vre-o idee de stabilitate? Totul e ca la pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.