Ce ORAȘ din Gorj se va TRANSFORMA în SMART City


Robert Filip vrea ca Rovinariul să fie primul oraș din țară care să aibă parcări inteligente acoperite cu panouri solare care ar putea susține energetic și anumite străzi din oraș.

Primarul orașului Rovinari vrea să aducă module de câte 5-10 locuri pe care să le amplaseze în toate parcările din oraș care au rămas neacoperite. Robert Filip afirmă că investiția nu este mare. În plus, după ce va fi realizată, orașul ar putea deveni primul din România care va beneficia de pe urma unui astfel de proiect. Edilul spune că amenajarea parcărilor inteligente va aduce și economii la bugetul local, facturile la energia electrică urmând să fie diminuate. „Vrem să fim primul oraș din țară care va face o parcare inteligentă, independentă energetic, care va fi acoperită cu panouri solare. O să fie module de la 5 la 10 locuri și o să punem aceste module în toate parcările pe care le-am făcut, unde nu sunt acoperite. Deci, în zonele unde nu sunt acoperite ne propunem să facem acest proiect, să aducem acest tip de parcări, care, la un moment dat, vor susține și independența energetică a străzilor care sunt arondate parcărilor, pentru că vom putea să ne legăm la acele stații de încărcare, să oferim iluminatul gratis. Să fie și iluminatul parcării și iluminatul străzilor gratis în acele zone. Vom face o economie destul de mare, iar costurile acestor parcări este aproximativ relativ egal cu cel al unor parcări pe care le avem acoperite din structură de fier. Și atunci, renunțăm la această soluție și încercăm să devenim și noi, într-un adevărat sens, al cuvântului un oraș smart”, a declarat Robert Filip.

Investiții de circa 2 milioane de euro din bugetul local

Robert Filip și-a fixat prioritățile pentru anul 2020. Pe lângă proiectele pentru care a obținut finanțare europeană, edilul are în plan să finalizeze curățirea subsolurilor blocurilor. Filip anunță că, în următoarele săptămâni, vor începe și lucrările de modernizare a iluminatului public din Rovinari. Vor fi montate lămpi pe led-uri. „În ceea ce privește fondurile europene, prioritățile sunt să ne apucăm, în două, trei săptămâni, de iluminatul pe led, să schimbăm tot sistemul cu telegestiune, să ne luăm autocarele electrice. În ceea ce privește bugetul nostru, ne propunem, până în vara acestui an, să terminăm curățirea subsolurilor. Deja am finalizat primele trei blocuri. După care, mai avem parcări de făcut în zona stadionului, ne propunem să achiziționăm și biciclete și trotinete electrice, să facem piste pentru biciclete. Să închidem acest program pe PNDL cu drumurile. Avem în plan să terminăm Vârțul, să ne apucăm de canalizare într-o lună de zile. Avem multe proiecte, pe spital, pe învățământ. Suntem în așteptare să ne vină RMN-ul și CT-ul. Deja ne-au venit echipamentele pentru oftalmologie și celelalte secții, după care, urmează să reabilităm toată secția medicală, să nu rămână nici măcar intrarea, holurile și tot ce înseamnă mobilier, să fie totul modern. Din bugetul nostru, sperăm să ajungem la investiții în valoare de circa un milion jumătate, două de euro”, a conchis primarul orașului Rovinari.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Un comentariu

  1. Asemenea Primar merita sa fie votat in continuare. De altfel, se vede ca in cei 4 ani s-a ocupat de implmentarea diferitelor programe europene si a facut din orasul Rovinari un adevarat oras european. Ciste lui si locuitorilor orasului. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.