Ce PEDEAPSĂ cer procurorii pentru Călinoiu! Fostul președinte CJ Gorj vrea să presteze MUNCĂ în FOLOSUL comunităţii!

calinoiu-cu-mainile

Magistrații Judecătoriei Tg-Jiu au finalizat, ieri, cercetarea judecătorească, în dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost judecat pentru fals în declarații.
Judecătorii vor pronunța o soluție în această cauză peste o săptămână, timp în care vor analiza ultimele documente depuse de fostul președinte la dosar, cererile avocaților acestuia și cea a reprezentantului Ministerului Public.
În așteptarea sentinței

Ion Călinoiu își va afla sentința, în dosarul în care a fost judecat pentru fals în înscrisuri, pe 25 octombrie. Asta au decis, la termenul de ieri, magistrații Judecătoriei Tg-Jiu, după audierea ultimului martor și după ce au declarat ca fiind finalizată judecata pe fond a dosarului.
Costel Marcău, directorul Direcției Juridice a CJ Gorj, a susținut, în calitate de martor, în fața judecătorilor, că i-a spus fostului său șef că poate desfășura activitatea de expert, pe termen scurt, în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) și la consorțiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj considerând-o ca fiind una didactică ce nu intra sub incidența legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
De altfel, Călinoiu a depus și unele documente de unul dintre organismele care l-a angajat ca expert din care reiese faptul că activitatea prestată de acesta este asimilată celei didactice.

Vrea să presteze muncă în folosul comunității

Avocatul fostului președinte a solicitat judecătorilor să-l achite pe Călinoiu, iar, dacă nu, amânarea aplicării unei pedepse. Adică magistrații să stabilească un termen de încercare, iar în cazul în care ex-președintele CJ nu mai comite fapte de natură penală, să nu i se mai aplice nici o pedeapsă.
Călinoiu a declarat, vizibil jenat, că este de acord să presteze și muncă în folosul comunității, în condițiile în care judecătorii vor decide acest lucru.
Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, instituție care l-a trimis pe Călinoiu în judecată, a cerut aplicarea unei amenzi penale fostului președinte.
Călinoiu a fost trimis în judecată, în luna martie a acestui an, după ce procurorii au fost sesizați de către ANI, cu privire la faptul că acesta nu a menţionat, în declaraţiile de avere depuse în 2013 și 2014, veniturile obţinute în baza contractelor încheiate cu CNDIPT, respectiv, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, existând indicii privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată de către fostul preşedinte al CJ Gorj.

Adrian Georgescu


Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. Este o solutie si munca in folosul societatii dar sa fie facuta neaparat la Gospodaria Agricola a Penitenciarului Tg Jiu fiindca nea Ion este specialist in ,,,,,agriCultura .

    • La agricultura…sa nu uite ca asta e pregătirea…deci a ris de dl Mischie…cine rade la urma domnule???Te aștept făcut Mischie om…și la ai vândut ca Iuda…deci cine rade?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.