Ce primari și-ar putea pierde mandatele în următoarele săptămâni. Verdict final în procesul de incompatibilitate cu ANI!

iccj

Șapte din cei 19 primari gorjeni declaraţi incompatibili, în urmă cu trei ani, de catre Agenţia Naţională de Integritate, încă se mai judecă pentru anularea rapoartelor întocmite de inspectorii de integritate și speră într-o soluţie favorabilă a instanţei supreme.
La finalul acestei luni și în primele zile ale lunii viitoare, Înalta Curte de Casație și Justiție va hotărî, definitiv, asupra stării de incompatibilitate a trei primari gorjeani.

Primarii, ținuți în șah de ANI la instanța supremă

Agenţia Naţională de Integritate susţinea, în decembrie 2013, că 19 primari din Gorj au deţinut simultan funcţii de aleşi locali şi de administratori ai unor firme, sau au făcut parte din organismele de conducere ale unor societăţi comerciale la care administraţia locală era acţionar.
Primarii vizaţi au contestat rapoartele inspectorilor de integritate, iar, în acest moment, șapte dintre aceștia încă se judecă cu ANI la instanța supremă, restul au avut câştig de cauză și au reușit să anuleze rapoartele inspectorilor de integritate, iar doi continuă judecata de pe poziția de foști primari, după ce au eșuat la alegerile din iunie.
În acest an, Înalta Curte de Casație și Justiție a definitivat două cauze în favoarea primarilor Liviu Cotojman de la Roșia de Amaradia și Liviu Drăgulescu de la Licurici, iar trei dosare, cele ale primarilor Ion Bîrcă (Turburea), Romulus Bîldea (Telești) și Marian Tătaru (Ionești), nu au primit încă un termen, fiind în faza preliminară a judecății.
O situație juridică confuză o au Constantin Radu, de la Țicleni, și Ioana Bușe, de la Stoina, după ce judecătorii au comunicat rapoartele ANI, în iunie, respectiv, septembrie, în acest an, nu au stabilit încă un nou termen de judecată.
În cazul fostului primar de la Scoarța, Aurelian Cotîrlău, judecătorii instanței supreme au dispus refacerea raportului de integritate și, implicit, comunicarea acestuia, și au stabilit termen de judecată în luna martie 2017.
Emoții pentru Cătănoiu. Urmează Ciocea și Băluță

emil-catanoiu-primarul-din-capreni-3

Unul dintre primarii care se judecă cu ANI vor primi o soluție definitivă la finele acestei luni. Data de 27 octombrie este decisivă pentru Emil Cătănoiu, edilul de la Căpreni. Și fostul primar de la Albeni, Dumitru Cornea, își așteaptă sentința în aceeași zi.

Dacă Emil Cătănoiu a câștigat procesul la instanța de fond, reușind să anuleze raportul de incompatibilitate, lui Cornea i-a fost respinsă contestația de către Curtea de Apel Craiova.
În cazul în care va primi soluție nefavorabila la instanța supremă și va rămâne incompatibil, Cătănoiu riscă să-și piardă mandatul și să nu mai ocupe funcții sau demnități publice în următorii trei ani. Cornea l-a pierdut deja, la alegerile din 5 iunie, când nu a mai fost ales în fruntea comunității.

ciocea
Ion Ciocea, edilul de la Bustuchin, și Ion Băluţă, primarul de la Logreşti, vor merge și ei în fața magistraților de la Înalta Curte de la care așteaptă o decizie definitivă pe 8, respectiv 15 noiembrie.

baluta-logrestiloading...
Loading...

Citește și

Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!

Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.