Ce PROPUNERE va face primarul din Motru la următoare şedinţă de CL. CUI va cere DEMITEREA


Gigel Jianu este total nemulţumit de activitatea administratorului special al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru, Eugen Corcoaţă.

UATAA Motru nu a găsit nici până acum soluţia pentru rezolvarea problemei achiziţionării certificatelor de carbon. I-ar trebui 2 milioane de lei pentru a le cumpăra până la sfârşitul lunii. Administratorul special al uzinei, Eugen Corcoţă, a tot solicitat primăriei datorii istorice, de 1,7 milioane de lei, pentru a cumpăra certificatele. Gigel Jianu a dat asigurări că va plăti sumele restante după aprobarea bugetului local. Primarul oraşului Motru nu înțelege de ce administratorii UATAA nu au bani pentru achiziționarea certificatelor de carbon, din moment ce au înregistrat un profit de 2 milioane de lei pe lunile noiembrie, decembrie și ianuarie. În plus, au venit și de la guvern sume importante. Edilul acuză, din nou, conducerea societății fie de incompetență, fie de rea credință, în problema achiziționării certificatelor de carbon. Anunţă că la următoarea şedinţă de consiliu local va propune înlocuirea din funcția de administrator special a lui Eugen Corcoață. “Primăria Motru, consiliul local nu poate să cumpere certificatele de carbon, pentru că preţul acelor certificate se regăseşte în fundamentarea tarifului pentru fiecare gigacalorie, dar putem să ajutăm prin faptul că vom achita şi acele datorii istorice. La raportul trimestrial pe care ni l-au înaintat, pentru lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie, rezultă că societatea a înregistrat un profit de 20 şi ceva de miliarde. Dacă solicită sprijin pentru suma de 20 şi ceva de miliarde pentru achziţionarea certficatelor de carbon, întrebarea mea pentru domnul Corcoaţă şi pentru Siomax este de ce din profit nu au asigurat achiziţionarea certificatelor să nu fim în această situaţie? Mai mult decât atât, în doi ani, eu am adus acestei societăţi prin proiecte, prin solicitări de la guvern, o sumă de 105 miliarde. Au câştigat un proces cu ANAF-ul prin care au primit 35 de miliarde. În afară de acestea, mai sunt şi încasările curente. Anul trecut, suma rămasă de rambursat creditorilor, din valoarea care făcea parte din programul de reorganizare, ca să iasă din insolvenţă era cu mult mai mică, de 70 de miliarede. Ceva ciudat se întâmplă la această societate. Având în vedere situaţia, te poţi gândi ori la incompetenţă crasă sau rea credinţă, alte interese şi aceste lucruri impun măsuri urgente şi drastice şi le voi lua. Voi veni în consiliul local cu o propunere: înlocuirea lui Eugen Corcoaţă. Vreau ca şi consiliul local să solicite o analiză serioasă din punct de vedere economic la această societate. Nu ne putem permite ca din cauza a nu ştiu ce considerente, oraşul să aibă probleme în privinţa termoficării. În funcţie de sumele pe care le vom primi, vom încerca să construim şi să aprobăm un buget cât se poate de repede, după care să ne facem şi plăţile, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea”, a declarat Gigel Jianu.

loading...
Loading...

Citește și

Ce MĂSURI vor fi luate în viitorul BPJ al PNL Gorj. Ce ANUNŢĂ Pecingină

Vicepreşedintele liberalilor gorjeni afirmă că vor fi luate măsuri, în cadrul PNL Gorj, cu membrii …

2 comentarii

  1. Bravo domnule Jianu,dar din păcate cred că este prea târziu! Acest Corcoață împreună cu firma Siomax au adus UATAA pe marginea prăpastiei.Si să nu uitați că actualii consilieri au făcut parte din consiliul de administrație al SC UATAA.Este oare corect ca aceștia să își exprime votul? Până la urmă totul și toți vor plăti pentru că de acolo și au luat salarii, și încă ce salarii! Să răspundă pentru tot ce au făcut.Domnul Corcoață spune că nu are bani să plătească salariile, știți că le cere angajaților să plece trei luni în fără plată? Terorizează angajații de parcă ar lucra pe moșia lui!

  2. „Bravo primare”,propune demisia lui Corcoata,a consilierilor si a mai cui vrei tu,dar fa-ti salariu urias tie si acolitilor,adu-ti consilieri infractori,numeste si administrator al orasuli,tu plimba-te pe banii prostilor si mai ales nu iti plati datoria catre UATA si in jura si barfeste ca ai face si ai drege (oamenii din oras vad si zic ca nu ai facut nimic in tot mandatul,ba chiar si votantii tai !),dar „nu te lasa cosilierii”…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: