Ce puteri miraculoase are uleiul de măsline


Se spune că Ramses al II-lea, care a domnit în Egipt între anii 1300-1200 î.C. bea ulei de măsline de câte ori avea probleme de sănătate. În acea vreme, uleiul de măsline era folosit la încoronări, în ofrandele de sacrificiu, precum și ca aliment sau medicament. Vechii evrei considerau că untdeletmul de măsline este cheia longevității și întineririi puterilor mintale. Deseori, ei trăiau câte 100 de ani și mai mult; cu toții- bărbați sau femei, bogați și săraci deopotrivă- foloseau zilnic uleiul de măsline ca unguent.

Așa cum menționau documentele vremii de atunci, uleiul pătrundea în corp, cu ocazia masajelor, îndepărta durerile și refăcea forțele. În zilele noastre știm că uleiul de măsline protejează venele și arterele, reglează hipertensiunea, previne cheagurile și alungă pericolul morții din orice cauze, inclusiv cancer.

Uleiul de măsline menține inima sănătoasă și coboară tensiunea

Numeroasele studii făcute pe tema uleiului de măslime menționează că locuitorii țărilor mediteraneene- Italia, Grecia, Spania și sudul Franței- care urmează diete foarte dependente de uleiul de măsline, riscă numai pe jumătate să moară de inimă în comparație cu americanii. Și regimul lor alimentar conține grăsimi. Totuși, mediteraneenii chiar dacă mănâncă mai mult decât americanii, o bună parte din grăsimea consumată de aceștia provine din uleiul de măsline. Ei consumă însă puține grăsimi animale. Într-un studiu pe această temă, realizat într- un interval de 15 ani, doar 38 din 10.000 de locuitori ai Cretei au murit de inimă, în comparație cu 778 de americani care au trăit mai puțin din cauza afecțiunilor cardiovasculare.

Cum protejează uleiul de măsline inima și arterele :

1.Reduce nivelul colesterolului I.D.L. rău din sânge; 2. Crește nivelul colesterolului H.D.I. bun din sânge. 3. Împiedică formarea cheagurilor. Iată un aspect remarcabil constatat de un studiu realizat la Universitătea din Kentucky: două treimi de lingură de ulei de măsline, consumate zilnic, coboară cu circa cinci puncte tensiunea sistolică și cu patru puncte tensiunea diastolică, la bărbați. În timp, consumul uleiului de măsline a fost denumit ”uleiul longevității”, dar și leacul care îmblânzește durerile articulațiilor când este folosit prin masaj.

Concluziile mai multor studii realizate în diverse țări precizează că antioxidanții din uleiul de măsline ajută la întârzierea îmbătrânirii și mențin în viață celulele organismului, mai mult timp la persoanele care consumă frecvent în dietă acest ulei.

sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Nu amesteca fructele cu legumele!

Sunt tocmai bune de mâncat, aduc numai beneficii organismului, însă mare atenţie la cum le …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.