miercuri , 21 noiembrie 2018 - 12:31

Ce RECLAMAŢII au şefii CEO!


• Vânzarea de energie, în PERICOL!
• Acţionarii, solicitaţi să aprobe!

Directoratul CE Oltenia va prezenta în şedinţa AGEA din 20 aprilie, o situaţie care afectează compania. Aceasta se referă la imposibilitatea conducerii executive de a încheia contracte mai mari de un an.

Astfel, directorii companiei solicită acţionarilor să aprobe modificarea unor articole din Actul Constitutiv al companiei. În caz contrar , activitatea de vânzare a energiei electrice se poate bloca.

Documentul semnat de Directoratul CEO

Din experienţa de peste 4 ani de funcţionare a Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A., s-a constatat o modificare continuă a condiţiilor din pieţele de energie electrică, la care compania trebuie să se adapteze continuu, din cauza limitărilor impuse conducerii executive, explică şefii CEO.
„În prezent contractele de vânzare-cumpărare de energie electrică pe piaţa angro se încheie, conform reglementărilor ANRE, numai pe pieţele administrate de OPCOM, iar acestea trebuie semnate în 3 zile de la rezultatul licitaţiei, pentru a nu fi penalizată societatea şi chiar exclusă de la piaţă.
Conform prevederilor actuale din Anexa 2 la Actul constitutiv, toate contractele de vânzare energie electrică cu durată mai mare de 12 luni trebuie să se înainteze spre aprobare AGA, în condiţiile în care de la convocare şi până la ţinerea şedinţei trece o perioadă de 30 zile, fiind practic imposibilă încheierea acestora.
Drept urmare,, pentru a asigura operativitate crescută în încheierea contractelor de vânzare-cumpârare de energie electrică şi utilizarea tuturor oportunităţilor din piaţă, se impune realocarea competenţelor de aprobare a încheierii unor astfel de contracte, conform Propunerii de modificare a Anexei nr. 2 la Actul constitutiv, ataşată prezentei Note de fundamentare.
Pentru a se asigura îndeplinirea obligaţiilor privind furnizarea serviciilor de sistem, precum şi acoperirea costurilor de producţies se impune funcţionarea In permanenţă cu 6 grupuri energetice.
Plecând de la experienţa anilor anteriori în ©are s-au perfectat contracte de vânzare- cumpărare a energiei electrice considerăm că ar fi necesari şi efectuarea de oferte pe perioade mai mari de 12 luni.
Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 impune ca toate tranzacţiile cu energie electrică să fie efectuate în mod transparent, pe bursa administrată de OPCOM, deci nu se mai pot efectua contracte prin înţelegere şi negociere directă între parteneri.
In aceste condiţii,, prevederile Anexei 2 la Actul constitutiv, reprezintă un puternic impediment în activitatea de vânzare a energiei electrice, iar societatea poate înregistra pierderi, prin neperfectarea contractelor de vânzare a energiei electrice.
Conform prevederilor actuale, societatea nu poate vinde decât pachete de energie electrică pentru perioade de cel mult 12 lumi, ceea ce îngreunează asigurarea unui program optim de funcţionare pentru grupurile Complexului Energetic Oltenia.
De asemenea, majoritatea participanţilor la piaţa angro de energie electrică preferă contracte pentru perioade mai mari de 12 luni.
Pentru a se evita blocarea activităţii de vânzare a energiei electrice, propunem Adunării Generale a Acţionarilor şi Consiliului de Supraveghere să modifice punctul 5 din Anexa nr. 2 la Actul constitutiv al Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A. prin posibilitatea de a încheia contracte de vânzare a energiei electrice pentru perioade de până la 24 de luni, cu aprobarea Directoratului societarii”, se prezintă în documentul citat.

loading...
Loading...

Citește și

GREENPEACE dă verdictul: Companiile energetice pe bază de cărbune lasă oamenii fără bani și fără aer! CE Oltenia, pe locul 16 în topul unităților care afectează sănătatea populației

Poluarea aerului de la termocentralele pe cărbune împovărează oamenii din Europa atât cu probleme de …

Un comentariu

  1. Șoferi de directori de la complexul energetic Oltenia își plimba nevestele copii cu mașinile de servici merg la tara la munte cu mașinile de servici domnule Boza ce înseamnă asta si noi muncim prin cariere sa le scoatem lor salariile si ei folosesc mașinile ca fiind personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.