duminică , 18 noiembrie 2018 - 16:58

Ce rol va avea CĂRBUNELE în mixul energetic

banda-carbune

Pe 2 iunie va avea loc un eveniment organizat de UCB: Conferința – «Rolul Cărbunelui în Mixul Energetic Românesc în perioada 2016-2050». Conferința va fi prilejuită de aniversarea a 24 de ani de la înființarea Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Subiectele de dezbatere vor fi aspecte legate de resurse energetice, capacități de producție a energiei pe cărbune, politici energetice, piața de energie, securitate energetică, eficiență energetică, desfășurarea activităților în condiții de conformare la reglementările de mediu. Sectorul energetic românesc traversează o perioadă de mari oportunități. În prezent, sunt în desfășurare, pe agenda publică, dezbateri legate de Strategia energetică a României pentru perioada 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, de modificare a Legii energiei electrice și a gazelor naturale, precum și aspecte legate de funcționarea centralelor electrice pe cărbune în condițiile decarbonării sectorului energetic. Conferința își dorește să analizeze rolul cărbunelui în contextul adoptării Acordului de la Paris, la finele anului trecut, pentru combaterea schimbărilor climatice și încălzirii globale prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în special a emisiilor de CO2.  Potrivit reprezentanților UCB, la dezbatere sunt invitați să participe cei mai importanți actori care activează în domeniul energetic: producători de energie, distribuitori, Ministerul Energiei, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai mediului academic. Conferința se va desfășura la sediul Universității din Campusul Studențesc Debarcader, str. Tineretului, nr. 1.

loading...
Loading...

Citește și

Programe pentru dezvoltarea sistemului de asistență a vârstnicilor la domiciliu

Guvernul vine în sprijinul persoanelor vârstnice! Acesta a aprobat miercuri un proiect de Hotărâre care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.