duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:23

Ce se întâmplă cu așezările de sub liniile de înaltă tensiune din Gorj!


Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov (APC Brașov) va implementa proiectul Locuirea sub liniile de transport de înaltă tensiune, care are ca scop creșterea nivelului de cunoaștere a problemei accesului la energie electrică în cadrul așezărilor informale, în 8 județe din Romania: Brașov, Argeș, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara.

Prin acest demers vor fi identificate așezările aflate sub liniile de înaltă tensiune, vor fi cartografiate problemele și nevoile locuitorilor și ale administrațiilor locale pe raza cărora se găsesc aceste așezări și vor fi formulate propuneri și recomandări cu privire la accesul la energie electrică în comunitățile aflate sub liniile de înaltă tensiune.
Proiectul ”Locuirea sub liniile de transport de înaltă tensiune” este un proiect pilot pentru România, la acest moment neexistând date publice despre locuirea în aceste zone cu restricții de construire și acces la energie electrică. Proiectul se desfășoară în perioada martie-decembrie 2019 și beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 60.000 Lei, contribuția APC Brașov la derularea proiectului fiind de 6.800 lei.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Enel România.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.