Ce se întâmplă cu SALARIILE angajaților CE Oltenia și ce REDUCERI DE PERSONAL sunt preconizate! Liderii sindicali s-au întâlnit cu supraveghetorii companiei!


Liderii sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia le-au cerut, miercuri, la Tg-Jiu, supraveghetorilor companiei, să organizeze o întâlnire comună a Consiliului de Supraveghere, Directoratului și reprezentanții federațiilor sindicale, cu ministrul Economiei și Mediului de Afaceri, în care să se rediscute termenii Memorandumului pentru ajutorarea societății.
Sindicaliștii au avut și unele consultări pe Bugetul de Venituri și Cheltuieli al CEO din care se deduc o serie de creșteri privind veniturile angajaților, dar și scăderi îngrijorătoare cu privire la producția de cărbune și energie pentru acest an, precum și o scădere de personal.

Sindicaliștii din CEO le-au cerut membrilor CS o întâlnire comună la care să participe împreună cu administrația companiei și ministrul Economiei, Virgil Popescu, în care să se regândească termenii Memorandului de sprijinire a societății, în sensul redimensionării investițiilor în județele Dolj și Gorj. Mai exact, liderii sindicali clamează faptul că în programul de decarbonare și de restructurare, parte a memorandumului au fost prevăzute construcția a trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de circa 300 MW, construirea unui bloc nou în cogenerare de 200 MW pe gaz natural la SE Craiova, a unuia de 400 MW pe gaz natural la SE Turceni și a altor două blocuri de 400 MW pe gaze SE Ișalnița, mare parte din acestea fiind făcute în județul Dolj, trei blocuri energetice, în vreme ce în Gorj, doar unul singur.

Cresc salariile în CEO…

În urma întâlnirii comisiei de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă, din consultarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2020 al CE Oltenia, se preconizează o creștere a fondului de salarii cu 43 de milioane de lei, ceea ce înseamnă, la prima vedere, o creștere a salariilor cu 5%, însă aceasta ar putea fi mai mare, în funcție de numărul de salariați, în contextul în care se previzionează o reducere de personal cu 200 de angajați.
Cifra este una nerealistă, în condițiile în care mai mult de 1.000 de angajați se vor pensiona, potrivit noilor reglementări legale, iar o redimensionare a producției va determina alte reduceri de personal.
Tot la capitolul creșteri ale veniturilor, potrivit prevederilor din bugetul companiei, este menționată valoarea voucherului de vacanță la 2.230 de lei, iar tichetul de masă 20 de lei. De asemenea, sunt previzionate și unele creșteri ale primelor ocazionale, adică de Paște, de Crăciun și ziua meseriei (ziua minerului/ziua energeticianului).

…scade producția

Trebuie spus că propunerea de buget pe anul 2020 pentru CEO, s-a realizat avându-se în vedere o producție de 11,8 TWh energie electrică produsă și 18,4 milioane de tone producție proprie cărbune.
Se observă o scădere a producției de energie electrică de la 14,95 TWh, în anul 2019 și, de asemenea, o scădere a producției de cărbune de la 22 milioane de tone, în anul precedent.
Liderii sindicali intenționează ca după întâlnirea de săptămâna viitoare să-i înainteze un memoriu ministrului Economiei, Virgil Popescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.