duminică , 20 octombrie 2019 - 12:41

Ce se va întâmpla cu hotelul CEO din Târgu Jiu

hotel-maiami

Complexul Energetic Oltenia are planuri mari cu unul din hotelurile pe care le deţine în judeţul Gorj. Baza turistică a companiei nu este una de neglijat, iar organizarea acestei activităţi pe principiile asigurării unei oferte de cazare îmbunătăţite ar putea aduce venituri la bugetul Complexului Energetic Oltenia.

Producătorul de energie electrică şi cărbune din Oltenia deţine un hotel la Turceni, acolo unde are şi Sucursala Electrocentrale, un hotel la Rânca, Novaci, care a fost administrat în trecut de către Federaţia Naţională Mine Energie, precum şi baza de tratament de la Săcelu, care include şi un hotel ce asigură cazarea pentru minerii şi energeticienii care merg la tratamente. Hotelul de la Săcelu poate fi deschis inclusiv în perioada sezonului rece şi, prin urmare, poate aduce venituri şi în afara sezonului. Poate cel mai important hotel, în afara hotelului „Mina” de la Rânca, intrat în reabilitare pentru a fi introdus în circuitul turistic, este hotelul „Maiami” de la Târgu Jiu.

Amplasat strategic

Hotelul Maiami nu a beneficiat de îmbunătăţiri în ultimii ani şi cel puţin la nivelul mobilierului şi al dotărilor poate suferi modificări. Potrivit documentaţiilor, Maiami are statutul de hostel în momentul de faţă, însă deja au fost făcute demersuri pentru a fi transformat într-un hotel de trei stele. Rămâne de văzut dacă îşi va păstra şi denumirea, având în vedere că în prezent numele său este în fapt transcrierea fonetică a numelui cunoscutului oraş Miami, din Statele Unite ale Americii şi măcar o corectură ar putea fi realizată în acte, mai ales dacă şi turişti străini vor trece pragul unităţii de cazare. Zona în care se află hotelul deţinut de Complexul Energetic Oltenia este una strategică, practic la jumătatea Căii Eroilor şi ar putea fi o capacitate de cazare pentru turiştii care vin la Târgu Jiu să vadă operele brâncuşiene şi nu numai. Hotelul poate fi utilizat şi pentru partenerii de afaceri ai companiei, mai ales dacă societatea îşi va dezvolta şi diversifica activitatea către alte domenii de activitate.

Vor să obţină avizele de la ministerul de resort

În momentul de faţă, Complexul Energetic Oltenia a făcut demersuri pentru a obţine serviciile de specialitate ale unei firme care să elaboreze documentaţiile tehnice în vederea modernizării actualului hostel „Maiami”. Firma care va fi desemnată să se ocupe de documentaţiile respective şi-ar putea începe activitatea chiar din această lună sau de luna viitoare: „Serviciul ce face obiectul prezentei achiziţii presupune elaborarea documentaţiilor: – Expertiză tehnică – Expertiză energetică – Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) – Documentaţie tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare (DTAD) – Documentaţie tehnică de organizare a execuţiei lucrărilor (DTOE) – Documentaţie tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC) – Proiectul tehnic (P.T.) – Detalii de execuţie (D.E.) – Referatul de prezentare cu privire la modul în care au fost executate lucrările, la recepţia la terminarea lucrărilor – Certificat de performanţă energetică – Documentaţiile necesare obţinerii avizelor de specialitate de funcţionare ca şi unitate de cazare şi alimentaţie publică Hotel de 3 stele”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

2 comentarii

  1. Ehei cate mixuri energetice se puteau face cu banii aruncati de ciurdel pe aceste mofturi. A uitat sa spuna de spatiile dd cazare de la Bucuresti si de toti banii sifonati pe renovarea si reamenajarea acestor spatii.

  2. Acest CEO avea o ruda odata cu Hidroelectrica,si cu totii au avut multe spatii hoteliere ale Sindicatelor ce s-au evaporat in mina unora sau altora prin tot felul de locatii din tara de la munte la mare,astfel ca mafia sindicalista si de tot felul se infrupta cu popii de la Tismana din aste bunuri in care sau bagat investitii de milioane ,zeci de milioane euro, de-a lungul timpului in amenajari si dotari.
    Vad ca se vorbeste de o gramada de documentatii aiuristice,si asa zise proiecte de avize acorduri prealabile,ce au rolul de a intretine o gramada de firme private de bloc ale diversiilor potentati ai vremii ce toaca la bani!
    pina in 89 Legea Investitiilor prevedea 2-3 faze de elaborare ,avizare ,aprobare de Investitii,dupa Legea 9/1980,in baza careia s-au realizat o sumedenii de Obiective de investitii Industriale in romania in un termen scurt,de 2-3 ani!
    Acum dupa aceste anomalii de legi ce le fac fiecare cind vin la putere ca sa dea de lucru la odraslele de prin orase cu studii medii,si punind cite un pensionar sa le conduca,,sa castige bani grasi pe maldare de hartie inutile,ca sa realizezi o lucrare de reparatie,dar sa mai faci un obiectiv nou!
    Nu le e rusine celor ce conduc si arunca banii institutiilor pe geam la astfel de institutii!?De ce nu merg sa schimbe legislatia ce permite o astfel de furtisag!?Nu ca din el se infrupta toti!Si asi intretin rubedeniile!Cu acualul stil se duce o reparatie de casa,hotelas,la 2-3 ani cit ar lua sa faci alta noua chiar mai putin timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: