duminică , 16 februarie 2020 - 21:38

Ce spun Dian, Weber si Popeangă despre amenințările cu greva generală ale sindicaliștilor

mineri-(2)

Cei trei parlamentari de Gorj își exprimă îngrijorarea în ceea ce privește situația tensionată din minerit și energie dintre sindicate și administrația companiei.

După propunerile șefilor Complexului Energetic Oltenia de reducere a unor venituri salariale, liderii Federației Naționale Mine Energie au trecut la organizarea de pichetări, timp de două zile, în Piața Prefecturii. Oamenii lui Marin Condescu au de gând ca, săptămâna viitoare, să ceară aprobare pentru un miting de circa cinci mii de oameni. Senatorul Dian Popescu privește cu îngrijorare situația. Crede că mixul energetic ar rezolva problemele din companie. “Mișcările sindicale tensionează relațiile cu administrația. Trebuie să fim foarte atenți, pentru că energia hidro merge bine. CEO nu se află într-o situație confortabilă. Privesc cu îngrijorare ce se întâmplă. În acest moment, nu se poate găsi o soluție rapidă. Trebuie ruptă pisica în două și făcut acel mix energetic”, a declarat Dian Popescu.

Weber face apel la dialog

Deputatul din colegiul numărul 2 consideră că negocierile sindicate-administrație trebuie reluate. „Este o situație extrem de dificilă. Negocierile dintre sindicate și administrație nu trebuiau oprite. E nevoie de timp, nu se rezolvă problemele în două-trei minute sau o oră. Trebuie trecut la masa dialogului”, este de părere Mihai Weber.

Discuțiile de la nivel înalt, soluția cea mai bună

Azi, va avea loc o întâlnire între liderii sindicali, ministrul Andrei Gerea și reprezentanți din conducerea CEO. Deputatul Vasile Popeangă este de părere că un dialog sindicate-administrație-reprezentanți ai ministerului Energiei ar fi benefic pentru evitarea unei greve generale în minerit sau a mitingului. “Ar fi destul de grav pentru CEO dacă se va intra în grevă generală și se va întrerupe activitatea. Discuțiile de la nivel înalt ar putea rezolva problemele”, crede Vasile Popeangă.

Loading...

Citește și

Senatorul Cârciumaru, coordonator la municipiu

Florin Cârciumaru răspunde de organizația municipală în perioada acesta până la alegerile locale. Decizia s-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.