duminică , 23 februarie 2020 - 17:09

Ce spune Ruşeţ despre programul de disponibilizări din CEO

ion-ruset

Administraţia Complexului Energetic Oltenia se va întâlni cu liderii de sindicat pentru a stabili criteriile după care se vor face disponibilizările în companie, începând cu 1 iunie.

Şefii Complexului Energetic Oltenia şi-au stabilit priorităţile în ceea ce priveşte programul de eficientizare al companiei miniere. De la întâi iunie, vor fi disponibilizaţi peste 2000 de mineri şi energeticieni, majoritatea aflaţi în prag de pensionare. Cariera Peşteana Sud va fi închisă. Angajaţii nu vor rămâne, însă, fără locuri de muncă. Ion Ruşeţ, şef în cadrul Departamentului de Resurse Umane din CE Oltenia, spune că personalul unităţii miniere va fi distribuit în trei direcţii: Peşteana Nord, depozitul Cocoreni, iar alte douăzeci de persoane vor merge la Sucursala Turceni. “Avem, în momentul de faţă, aproximativ 1365 de persoane pensionabile, până la data de 1 iunie 2017. Am luat în vedere şi vom dezbate acest lucru cu partenerul social ca şi salariaţii pensionabili, până la data de 31 decembrie 2017, să fie incluși în programul de disponibilizări. Închiderea unor unităţi din CEO se va face prin redistribuirea personalului. Salariaţii de la Brăila nu vor putea fi redistribuiţi, drept urmare vor fi disponibilizaţi. Prioritatea noastră este redistribuirea oamenilor de la Peşteana Sud. Personalul este distribuit în trei direcţii, Peşteana Nord, depozitul Cocoreni, iar alte douăzeci de persoane vor merge la Sucursala Turceni, o poziţie mult mai favorabilă decât Peşteana Sud. Dacă nu se va putea face în totalitate, luăm în calcul să trecem oamenii pe listele de disponibilizare. Există și salariaţi care fac demersuri pentru a intra în programul de disponibilizări pentru a beneficia de veniturile de completare de la stat şi cele şase salarii compensatorii din partea companiei. Vom discuta cu partenerii noştri sociali fiecare caz în parte pentru a evita situaţiile conflictuale. Trebuie să existe un dialog continuu între conducătorul de subunitate şi responsabilii sindicali ”, a declarat Ion Ruşeţ.
Loading...

Citește și

LIDERUL PSD Gorj, FOC și PARĂ pe guvernul Orban. Ce l-a REVOLTAT

Mihai Weber îi acuză pe liberali că, de 4 luni de când sunt la guvernare, …

Un comentariu

  1. Disponilizari,?auzi dmnule!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))pai sotia ta dmn Ruset iesita cu ordonanta si angajata direct in sistem este cumva pe lista de disponilizari? Vrem sa stim asa ca fapt divers si apoi mai vb!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.