Ce trebuie să stabiliți înainte să vă mutați împreună

probleme-in-cuplu-pt-joi

A sosit momentul acela şi sunteţi amândoi atât de încântaţi de decizia pe care aţi luat-o că nu v-aţi mai gândit la problemele care pot apărea după mutare. Iată ce alte detalii trebuie să puneţi la punct pentru a fi o decizie de succes.

De ce să locuiţi împreună?
Dacă banii sunt motivul care v-a determinat să vă mutaţi împreună, poate ar trebui să vă mai gândiţi înainte de a face acest pas. Poate că nu sunteţi încă pregătiţi, poate că relaţia voastră încă nu se află în acel punct şi riscaţi să o puneţi în pericol. Există şi alternativa să vă mutaţi cu prieteni şi puteţi să vă petreceţi nopţile unul la celălat oricând.

Cum împărţiţi cheltuielile?
Stabiliţi cum o să vă ţineţi de acum bugetul: la comun, sau separat? Sigur că veniturile voastre sunt diferite dar dacă unul dintre voi este într-o situaţie financiară delicată, celălalt trebuie să ştie pentru a nu vă trezi în imposibilitatea de a vă achita chiria sau întreţinerea. Iar tu trebui să ai grijă să nu cheltui toţi banii pe pantofii!

Cum împărţiţi treburile casnice?
Poate că el are impresia că dacă vă mutaţi împreună tu vei fi un fel de robot multifunţional: iubită, mamă, menajeră. Stabiliţi de la început cine face cumpărăturile, cine face curăţenie, cine spală vasele, etc pentru a evita posibilele conflicte. Nu o să fie deloc plăcut ca el să iasă la bere cu băieţii în timp ce tu faci curăţenie pentru ca atunci când ajunge înapoi să întoarcă totul cu susul în jos.

Care sunt intenţiile voastre?
Dacă planurile voastre de viitor sunt diferite sau cel puţin nu sunt stabilite clar, ar trebui ca înainte să vă mutaţi împreună să cunoşteţi intenţiile unul celuilalt. Poate crezi că acest pas înseamnă pentru tine că vă îndreptaţi spre căsătorie, pe când el nici nu este sigur că relaţia voastră este de viitor. Poate este invers. Cert este că nu ar trebui să vă faceţi alte idei în legătură cu semnificaţiile acestui pas, altele decât cele reale.

Cum alegeţi locul?
La tine sau la el? Nici, nici. Dacă amandoi locuiţi cu chirie poate că ar fi mai bine să cautaţi un apartament nou, care să vă convină amândurora. Sunt multe aspecte de luat în considerare aici: distanţa de acasă până la job, zona, cum e utilat / mobilat apartamentul, ce mijloace de transport sunt în zonă etc.

Loading...

Citește și

Greşeli pe care le faci în timpul sexului

Ai stricat vreodată atmosfera cu ceva ce ai spus sau cu un anumit gest deplasat? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.