Ce trebuie să știi despre impozitul auto! Cine plătește și cine este scutit de plata acestuia


Cei ce dețin un autoturism sunt obligați ca în fiecare an să plătească impozitul auto. Acesta se poate plăti și în două tranșe.

Proprietarii auto au obligaţia să achite prima tranşă din impozitul auto pe anul în curs până la 31 martie 2019, chiar dacă între timp şi-au vândut maşina.
Și asta pentru că, potrivit Codului fiscal, cei care erau proprietari pe mijloace de transport până la sfârşitul lui 2018, sunt datori cu impozitul pe tot anul 2019 pentru acestea. Cât despre cei care cumpără anul acesta maşini, ei nu sunt obligaţi să plătească nimic în 2019.
Plata acestei taxe se face la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde proprietarul îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.
Impozitul auto se plăteşte în două etape: la 31 martie şi 30 septembrie 2019. Cel care cumpără o maşină în cursul acestui an e obligat să depună însă la Fisc o declaraţie, în termen de 30 de zile de la data înmatriculării/înregistrării. Abia din 2020 se plăteşte impozit pe respectiva maşină de către noul proprietar.

Loading...

Citește și

Surori date dispărute, găsite de un polițist aflat în timpul liber

Vestea că două surori din Mătăsari au dispărut, joi, după ce au plecat de la …

Un comentariu

  1. D_na prim-ministru nu are cum să cunoască problemele din mineritul gorjean . Dar avem la București , chiar și prin cancelariile guvernamentale , oameni din zona noastră care cunosc în profunzime problemele mineritului de suprafață , dar vedem că nu au nicio reacție vizibila. La nivel de minister se comportă ca și cum CEO ar fi al altora și nu al statului român și dumnealor nu au nicio treabă , nicio legătură cu buna funcționare a acestuia. Abia în ceasul al doisprezecelea , când aflară că termocentralele rămân fără cărbune anunțara că vin azi , pe zi sau mai pe seara sa dezamorseze conflictul. Unii poate cred că deja termocentralele le-au trecut pe gaz sau pe vânt ! Ori sunt așa de mult ocupați cu președinția UE sau cu Brexitul de nu mai au timp sa se preocupe de propriile probleme interne. De ce la noi întotdeauna cei care sunt la guvernare se complac in nepăsare iar apărarea ne-o iau cei din opoziție ?… , indiferent care și cum au fost !
    Oamenii aceștia care protestează o fac din proprie inițiativă , pentru că munca grea pe care o duc în condiții meteo neprielnice și cu număr redus ne le mai este plătită corespunzător efortului depus. Unii dintre ei chiar prefera să fie concediați la cerere sa plece să muncească în străinătate ! Iar amenințările cu justiția , cu datul afara nu-i mai sperie pentru că le-a ajuns cuțitul la os.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.