Ce veți putea mânca la „Regalul piftiilor”, festivalul cu cei mai pricepuți bucătari

festival-racituri-(1)

Ediția din acest an Festivalului Răciturilor va avea loc pe 27 septembrie, la Vila Ursu, din orașul Tismana. Zeci de bucătari pricepuți și gospodine își vor arăta priceperea la prepararea piftiilor la cea de a VII-a ediție a manifestării.

 

A devenit tradiție   
Festivalul Răciturilor a fost organizat pentru prima dată în 2009, în fiecare an de atunci strângând laolaltă zeci de proprietari de pensiuni din zona Gorjului și nu numai. De fiecare dată, gospodinele s-au străduit să prepare cele mai bune și arătoase piftii: de porc, de vițel, de pui, curcan sau pește. Răciturile au făcut, de fiecare dată, casă bună cu sarmalele fierbinţi, mălaiul, ardeiul iute şi ţuica tradițională.

Evenimentul va fi organizat la Vila Ursu de către ANTREC Gorj şi Primăria Tismana. Autorităţile locale și reprezentanții ANTREC au invitat la Tismana sute de persoane şi zeci de bucătari ai unor pensiuni din zonă, dar și din județele învecinate. Maeştrii culinari care vor participa la Festivalul Răciturilor vor face  demonstraţii de preparare a celor mai bune răcituri. Pe mesele bogate își vor găsi locul și preparatele din pește, sarmalele nelipsite de la sărbătorile gorjenești și alte minunății bio 100%. Cei mai iscusiţi bucătari în prepararea şi decorarea răciturilor vor primit diplome din partea organizatorilor. „Este un festival care deja a devenit tradiție, asta ne bucură foarte mult. Anul trecut tot la Tismana a avut loc. Sper să vină cât mai mulți turiști. Desigur că nu poate lipsi muzica populară“, a declarat Marian Slivilescu, edilul oraşului Tismana.

Piftiile pandurilor

festival-racituri-(2)

După reușita primei ediții a Festivalului Răciturilor, an de an, ANTREC a organizat an de an acest Festival inedit, spre bucuria participanților, care au ocazia să guste mâncare foarte gustoasă. „La fel ca în fiecare an participanți sunt proprietarii de pensiuni, care vor prezenta rețete diferite din toate colțurile țării: piftii de porc, piftii de vițel, piftii de pui, piftii de curcan și piftii de pește. Specific zonei Gorjului este faptul că piftiile se mănâncă cu sarmale și cu turtă de mălai! Și-au anunțat prezența pensiuni din Gorj și din Mehedinți, dar este foarte posibil ca în apropierea datei de începere a Festivalului, să mai vină pensiuni. Anul acesta are loc pe 27 septembrie, sperăm să vină cât mai multă lume și să fie vreme frumoasă. De la ora 12,00 va începe degustarea piftiilor participante la Festival și apoi va fi premierea celor mai bune”, a spus Radu Ciobanu, șeful ANTREC Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Căsuța de lectură

Voluntarii novăceni lucrează încă din vara acestui an la proiectul ”BIBLIOTECA STRADALĂ”, proiect în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: