Cea mai mare CARIERĂ din CEO, la un PAS de ÎNCHIDERE? LIDERII REACŢIONEAZĂ


Cariera Roşia a fost lăsată fără acord de mediu în urma unei decizii luată, joi, de magistraţii Curții de Apel București la cererea Asociației Bankwatch România.

Unitatea minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia a câştigat, în primă fază, procesul cu organizaţia non-guvernamentală. Curtea de Apel însă a decis în favoarea Asociației Bankwatch România şi a anulat acordul de mediu al Carierei Roşia. Decizia este definitivă. Cu toate acestea, Gabriel Căldăruşe spune că pierderea procesului nu înseamnă că cea mai mare unitate minieră a CE Oltenia va fi închisă. “Dacă a pierdut procesul, nu înseamnă că se va închide. Eu am avut o discuţie cu inginerul şef pe investiţii de la nivelul EMC Roşia. A spus că vor aştepta motivarea instanţei, să vadă deficienţele care sunt transpuse în hotărârea respectivă pentru a remedia acele probleme, după care să facă demersuri pentru obţinerea acordului de mediu, pentru a nu mai fi nicio problemă din acest punct de vedere. Oricum, situaţia este destul de delicată. Se vede că există interese în această zonă chiar şi din partea acestor ONG-uri, care numai pentru mediu nu luptă, mai mult apără alte interese. Nu am văzut să întreprindă acţiuni radicale împotriva celor care au tăiat ilegal sute de mii de hectare de pădure”, a conchis liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Creţan: Există un PLAN de ÎNCHIDERE a MINERITULUI

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia crede că şefii companiei vor face demersuri pentru a obţine din nou acordul de mediu pentru Cariera Roşia. Constantin Creţan susţine că dacă cea mai mare unitate minieră din CEO se va închide, jumătate din capacitatea de producție a Termocentralei Rovinari va fi pusă în pericol. “ Din cauza nepăsării unor şefi din cadrul Complexului Oltenia s-a ajuns aici. Asta, pentru că nu se ocupă, nu urmăresc când trebuie făcute documente, luate anumite avize. Cei care ar fi trebuit să se ocupe de această problemă au neglijat-o. Se pare că e o letargie totală prin companie. Unii dintre funcţionari nu-şi fac datoria. Ar fi culmea să se închidă acum Cariera Roşia. Părerea mea este că se vor face demersuri şi se vor lua avizele. Eu am mai spus că există un plan de închidere a mineritului. Asta au urmărit toate guvernele. Dacă Roșia se va închide, jumătate din capacitatea de producție a Termocentralei Rovinari va fi pusă în pericol”, a conchis Creţan.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.