Cea mai TARE termocentrală a CEO! Şi-a oprit un grup din LIPSĂ de CERERE


CE Oltenia a înregistrat un record! Grupul energetic nr.4 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari a înregistrat aproximativ 5000 de ore de funcționare fără întrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic Naţional fiind realizat în data de 29.08.2016, anunţă compania într-un comunicat de presă.

Grupul a fost oprit în data de 24.03.2017, după 208 zile de funcționare , fără a prezenta probleme tehnice care ar fi necesitat oprirea acestuia, ci ca urmare a cererii scăzute de energie din acest sfârșit de săptămână.

Cu cele mai mici costuri

Cu o disponibilitate de 100%, grupul energetic nr.4 de la Rovinari a produs în această perioadă o cantitate de energie de 1,33 TWh şi a realizat servicii de sistem în bandă de reglaj de 40 MW, cu cele mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia şi cu aport de hidrocarburi de 0,01%. „ Putem spune cei 1,33 TWh au asigurat consumul de energie a cca 1.900.000 de familii, timp de 7 luni. Recordul înregistrat de grupul energetic nr.4 de la Rovinari este rezultatul unui întreg ansamblu de fapte, responsabilități şi riscuri, uneori, pe care numai specialiști domeniului cu experienţă majoră îl pot asigura.
Din totalul energiei produsă de CE Oltenia, cea realizată la Rovinari acoperă un procent de 40 %, cu toate limitele de mediu respectate. Electrocentrala Rovinari livrează energie sistem începând din anul 1978. Până în prezent, energia produsă la Rovinari a ajuns la un total de 193 TWh”, menţionează administraţiaq companiei în comunicat.

loading...
Loading...

Citește și

S-a strigat DARUL la nunta din Albeni! Ce locație de nuntă au ales mirii după audierile de la poliție

În urma anchetei derulate de poliție și a dosarului penal întocmit pe numele primarului Ionuț …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.