duminică , 20 octombrie 2019 - 12:14

Ceartă și scandal pe şantierul drumului de centură

centura-2

Lucrările la centura municipiului Târgu-Jiu au fost oprite ieri de mai multe persoane, care au venit la unul dintre punctele de lucru şi le-au cerut muncitorilor să-şi oprească activitatea şi să-şi retragă utilajele. Deși erau îmbrăcați civil, aceste persoane s-au recomandat a fi de la o firmă de pază a unuia dintre afaceriștii care au câștigat lucrări pe centură. Până la urmă, activitatea a fost reluată.

Persoanele care au încercat să îi facă pe muncitori să părăsească punctul de lucru s-au recomandat a fi angajați ai firmei de pază a patronului Euroconstruct. La faţa locului au venit mai multe echipaje de jandarmi şi chiar poliţişti, după ce lucrătorii au sunat la 112. „Firma de pază ne-a scos de pe terasament. Stăm pentru că suntem blocaţi. Ne-au spus să ieşim afară şi am ieşit afară. Noi eram în perimetru şi munceam. Au spus să ieşim că intră dumnealor să lucreze. Noi suntem de la «Building», care lucrăm în perimetrul respectiv“, a spus unul dintre muncitorii care au fost forţaţi să întrerupă lucrul. Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, a încercat să medieze conflictul în vederea reluării lucrărilor.

Divergențe

Antreprenorul general al construcţiei centurii este compania italiană COLLINI LAVORI & S.P.A, care a câştigat licitaţia împreună cu Euroconstruct, ca subantreprenor. Între timp, între cele două societăţi au apărut o serie de divergenţe. Acestea au apărut ca urmare a faptului că Euroconstruct se confruntă cu probleme financiare şi nu poate efectua toate lucrările care îi revin. Drept urmare, antreprenorul general a încheiat un contract de subantrepriză cu o altă firmă. „Antreprenor general este firma Colini Lavori şi subantreprenor este asocierea Building – Bolzano. Domnii de la Euroconstrust, de la o aşa zisă firmă de pază, au blocat drumul în această dimineaţă din considerente pe care nu le cunosc. Nu au nici un fel de document. Noi avem predare de amplasament şi lucrăm pe acest amplasament. Tot tronsonul este executat de noi şi au venit să blocheze toată lucrarea. Nu pot să fie doi subantreprenori, indiferent dacă ei au fost asociaţi sau nu în licitaţie. Antreprenorul general stabileşte regulile. Aceste reguli sunt încălcate în fiecare zi prin tot felul de tertipuri. Cei de la Euroconstruct au participat la o licitaţie şi până acum câteva luni nu au făcut nimic din ceea ce trebuiau să facă, ci doar au încurcat. Oamenii care lucrau pe şantier au fost scoşi afară. Nu prea arată ca de la o firmă de pază“, a spus Virgil Ianoşi, inginer şef asocierea Building – Bolzano. Unul dintre reprezentanţii de la Euroconstruct a spus că lucrarea este subcontractată de firma sa: „Aplanăm tot conflictul. Partea de drum este a noastră. Lucrarea este subcontractată de noi. Nu ne certăm“, a declarat reprezentantul firmei Euroconstruct.

Incident

Activitatea pe şantierul drumului de centură a fost, până la urmă, reluată. „A fost un incident la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Obligaţia beneficiarului este să lase amplasamentul liber de orice sarcină. A fost o neînţelegere între cele două firme, antreprenorul şi o firmă contractoare. Sunt problemele dumnealor pe care trebuie să le rezolve. Pe noi ne interesează să se lucreze pe şantier. Spiritele au fost destul de încinse şi s-a impus prezenţa forţelor de ordine. Euroconstruct a făcut parte din contract. În momentul de faţă sunt nişte probleme între cele două firme. Important este că nu s-a ajuns la acte violenţă“, a spus Ion Tudor, șeful de la Drumuri Naționale.

loading...
Loading...

Citește și

Tragedie fără margini! O tânără din Țicleni a murit la câteva ore după ce a născut prin cezariană! Mesajul emoționant al soțului ei

O tânără de 21 de ani, din Țicleni, a murit, miercuri seara, la o unitate …

Un comentariu

  1. Harababura made Psdel si finul Turdor,a uitat de la cine a luat spaga si a dat contractele la altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: