Cei 19.000 de salariaţi ai CEO nu vor avea prime pentru că S-A FURAT PREA MULT

turceni-ciurel

• Banii nu pot fi recuperaţi, CEO plăteşte toate găurile lăsate de foştii directori

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia a explicat de ce salariaţii CEO nu pot avea prime de Crăciun în acest an: pentru că foştii directori ai unităţilor de stat (societăţi care formează acum această companie), Constantin Bălăşoiu, Daniel Burlan, Octavian Graure şi Tiberiu Trotea, au făcut plăţi ilegale, sifonând sume uriaşe de bani prin: contracte dăunătoare actualei companii de stat – achiziţionând sau închiriind sute de maşini de lux, pentru că au finanţat într-o lună Pandurii cu sume ce în mod normal se acordau pe un întreg an, pentru că nu şi-au onorat contractele cu alte companii de stat, cum ar fi Nuclearelectrica sau Transelectrica. Din toate acestea au rezultat procese pierdute şi pagube financiare imense.

Este vorba despre 400 de miliarde de lei vechi, însemnând costurile lucrurilor întâmplate în 2009, 2010, 2011, 2012, menţionate mai sus. „În 2012 am avut mai multe genuri de controale, însemnând verificările Corpului de control al prim-ministrului şi de la minister, ale Curţii de Conturi sau ale Finanţelor Bucureşti şi ale administraţiilor locale. Au rezultat amenzi şi obligaţia de a recupera sume cu o valoare de peste 400 miliarde de lei vechi.  În 6 decembrie, de Moş Nicolae, procesul CEO – Curtea de Conturi a fost pierdut de către noi, prin respingerea cererii de suspendare a obligaţiei de a recupera sume de bani, acordate ilegal de fostele conduceri. Sponsorizări ilegale pentru Pandurii şi pentru Energia de către CE Rovinari  în 2009-2012, adică vreo 8 milioane de lei care trebuie plătiţi de CEO la fisc, până la sfârşitul acestui an. Dacă aceste sponsorizări nu s-ar fi făcut, profitul rezultat ar fi fost impozitat, considerându-se că s-a eludat plata acestor sume către stat. Aceste sponsorizări se făceau în nişte condiţii, la o anumită cifră de afaceri, la un anumit profit, criterii peste care s-a trecut în acea perioadă”, a spus Laurenţiu Ciurel.

Bălăşoiu nu şi-a onorat contractele

O altă problemă a CEO este că trebuie să recupereze de la foştii salariaţi ai SNLO câte 600 de lei, pentru că în 2011 au beneficiat de majorări ilegale de salarii. Mai exact, conducerea de atunci a societăţii a crescut salariile unora, depăşind fondul de salarii bugetat. „Este o sumă de 4,6 milioane de lei. Aş putea cita din clasici: aici sunt banii dumneavoastră, adică ai salariaţilor CEO. Nu ni se permitem să recuperăm aceşti bani decât de la angajaţi. Asta este decizia Curţii de Conturi. Asta vine după ce în urmă cu aproximativ 5 săptămâni a trebuit să achităm 18 milioane de lei la Nuclearelectrica pentru că fosta conducere a CE Craiova nu şi-a onorat un contract. Alte 4, 5 milioane de lei trebuie achitate la Transelectrica tot din acest motiv”, a mai declarat managerul.

Trotea şi-a dat primă, Hoară a dat 10 miliarde la Pandurii fără buget aprobat, CEO n-are bani de certificate

CEO plăteşte şi prima la stat a fostului director al CE Rovinari, cu penalităţile aferente. Este vorba de 400 de milioane de lei primă, dată sieşi de unul dintre foştii directori. Laurenţiu Ciurel mai spune: „De asemenea, s-au închiriat sute de maşini de lux în condiţiile în care Boc interzisese prin lege acest lucru. Aceste ilegalităţi comise din 2009 încoace sunt imputabile actualei conduceri a CEO. Compania trebuie să plătească acum pentru ce s-a întâmplat atunci. Situaţia este extrem de dificilă, noi trebuie să cumpărăm 200 de milioane de certificate CO2, dar nu putem, pentru că trebuie să plătim amenzi de 4,5 milioane de euro! În 2010 am contestat o hârtie prin care fostul preşedinte al CA de la CE Rovinari, Marcel Hoară, a aprobat în ianuarie (același an), o sumă imensă pentru Pandurii, cât acordam eu pentru un an, 10 miliarde de lei vechi. Ilegalitatea crasă a fost că Hoară a acordat aceşti bani fără ca societatea să aibă bugetul aprobat. Eu am spus atunci, am ieşit în presă, am spus că este o ilegalitate, după care a venit Videanu în Gorj şi mi-a spus să mă potolesc, că o să am diverse probleme… Iată că instituţiile de control îmi dau dreptate acum”.

Altă gaură: 8,8 milioane de lei

O altă decizie a Curţii de Conturi vizează o sumă de 8,8 milioane de lei. Este vorba despre fondurile de 2% de la salariaţi, care putea fi cheltuite numai pentru salariaţii direcţi ai societăţii de stat. Numai că aceşti bani au ajuns în conturile Pandurii în mod ilegal. Clubul nu poate fi tras la răspundere pentru că el n-a făcut decât să primească aceşti bani… Profitul care s-ar fi constituit dacă banii nu s-ar fi cheltuit, ar fi fost impozitat. În această situaţie, statul a fost prejudiciat iar CEO trebuie să plătească”.

„Le spun salariaţilor că CEO va avea şi în 2014 tot 19.000 de salariaţi”

Mesajul managerului CE Oltenia pentru salariaţii companiei este unul destul de raţional. „La anul o să fim tot aproape 19.000 de salariaţi, fără cei 600 care se află în prag de pensionare, singurii de altfel care vor pleca. Vom avea aceeaşi grilă de salarizare şi aceleaşi drepturi. La ora aceasta nu văd cum am putea identifica surse încât să pot da aceste prime. Dacă s-ar putea, am face-o.Profitul există, dar pe hârtie nu avem lichidităţi. Nu am promis la nimeni nimic. Interesul CEO şi al lor, al salariaţilor acestei companii, este să supravieţuiască. Să putem cumpăra certificatele CO2 pentru ca în februarie să nu ne ducem la insolvenţă. Am ştiut că va fi greu, dar aceasta este o modalitate prin care CEO să funcţioneze. Nu ştiu dacă ar fi bine ca acum să ne bucurăm de 5 sau 6 milioane de lei vechi primă, iar peste două luni să nu mai putem funcţiona. Trebuie să fim prudenţi ca bruma de bani pe care o avem, să o folosim pentru cumpărarea carbonului. Sunt primul director, vă daţi seama, care nu dă prime, dar nu pentru că nu vreau. La anul vom fi tot 19.000 şi asta contează”, a mai spus managerul CEO, Laurenţiu Ciurel.

loading...
Loading...

Citește și

Dosarul „Videochat la saloanele de înfrumusețare” a ajuns în instanță! Două vedete din gruparea culturiștilor, judecate pentru o evaziune de aproape o jumătate de million de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în dosarul denumit de presă …

5 comentarii

  1. Bahhh … Pe tvsud.ro se DAU PRIME !!!

  2. Si gata, s au spalat pe maini. Cu complicitatea asa-zisilor jurnalisti. Felicitari!

  3. sa nu mai se mai subventioneze nici un sport;sa vanda echipele si sa ne dea primele ;saracie lucie cu Ciurel;soune ca fiecare salariat din fostul SNLO are de dat inapoi 600 RON-pai suma asta nu este in functie de salarii?unde este egalizarea salariilor despre care spunea?un menegment de toata jena….

  4. Atitea amestecaturi de date ce le prezinte..si sa le luam de bune.Noi stim ca doar am muncit..si nu primim nimic..chiar si cind merg 12 grupuri in CEO.Ciurel minte..o sa mai minta si in continuaresi cu datul afara a oamenilor ..cu tot..eu l-am clasificat..un mincinoscu cu scopuri peronale clare..comisionul managerial..prima lui cea de fiecare zi si bani pt campania PSD..ASTA E!!..Se mai schimba vremurile..mai vedem

  5. dar tu domnule ciurel cand sponsorizezi indirect romelectro cum este!!!!!!!!!!!!1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.