Cele nouă baze Salvamont, finalizate

salvamont

Proiectul „Realizarea sistemului integrat de salvare montană Gorj” este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice, în baza contractului nr. 1541 din 28.04.2011.

Bugetul total al proiectului este în sumă de 9.160.491,79 lei, din care finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene este de 7.053.851,04 lei, iar contribuția UAT Județul Gorj este de 2.106.640,75 lei, respectiv 143.956,14 lei cheltuieli eligibile și 1.962.684,61 lei cheltuieli neeligibile și TVA. Beneficiarul proiectului este Consiliul Județean Gorj, lider al parteneriatului încheiat între CJ și primăriile din Bumbești-Jiu, Stănești, Polovragi, Baia de Fier, Runcu, Padeș, Schela. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de valorificarea resurselor naturale în scop turistic, prin asigurarea condiţiilor specifice de siguranţă a turiştilor în arealul muntos gorjean.

Nouă noi locuri de muncă

Durata de implementare a proiectului a fost de 34 luni de la data semnării contractului de finanțare, execuţia propriu zisă a obiectivului de investiţii a fost demarată în data de 30 octombrie 2011, când a fost emis ordinul de începere al lucrărilor. Principalele activități ale proiectului au fost: amenajarea a  9 posturi salvamont prin construirea a 6 clădiri şi reabilitarea a 3 clădiri existente, dotarea cu mobilier a celor 9 posturi salvamont, înzestrarea celor 9 posturi salvamont cu mijloace şi echipamente specifice asigurării condiţiilor optime de salvare în arie montană și crearea a 9 locuri de muncă.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.