Celulă de criză, in Gorj! Prefect: Am început o anchetă epidemiologică, 19 oameni sunt izolaţi la domiciliu!

Prefectul judeţului Gorj a declarat, în această dimineaţă, că, în urma depistării italianului cu coronavirus, s-a creat în judeţ o celulă de criză, au fost identificate persoanele din Gorj cu care el a intrat în contact direct şi indirect şi, pe timpul nopţii, li s-au prelevat şi acestora probe biologice.

Acum, 19 persoane din judeţ sunt izolate la domiciliu, iar pentru 13 persoane, probele biologice au fost trimise, în acestă noapte, la Institutul Matei Balş din Capitală, a anunţat prefectul din Gorj, Ion Cristinel Rujan.

„În urma infectării cu coronavirus a unui italian care în perioada 18-22 februarie a fost în Gorj, am dispus convocarea în regim de urgenţă a comandamentului. În primă fază, a fost făcută o investigaţie epidemiologică cu privire la identificarea persoanelor care au intrat în contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian.

Până acum, nicio persoană care a intrat în contact cu cetăţeanul italian cu coronavirus nu manifestă vreun simptom care ar duce la ideea că ar fi purtătoare a acestui virus”, a spus prefectul de Gorj.

De asemenea, „persoanelor care au avut un contact cu italianul li s-au prelevat probe biologice care au transportate în timpul nopţii la Institutul Matei Balş din Capitală şi s-a luat măsura izolării lor la domiciliu sub supraveghrere. Probele vor fi prelucrate acolo”, a mai spus Ion Cristinel Rujan.

În cazul persoanelor din Gorj izolate la domiciliu, s-a constituit un grup de lucru care va comunica cu ele pentru a le asigura hrana, iar medicii de la DSP Gorj îi vor supraveghea din punct de vedere medical.

Loading...

Citește și

Tânăr din Târgu Jiu dat dispărut

La data de 26 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.