miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:20

Centru Europe Direct implicat într-un nou proiect

proiect-2

Începutul lunii octombrie 2013 a adus membrilor reţelei Europe Direct plăcerea de a participa la un training interesant şi mai ales util, având drept teme de discuţie Noua Politică Agricolă Comună şi politica energetică a Uniunii Europene, susţinute de profesionişti. Mai exact, în perioada 18-27 octombrie 2013, la Marsilia, a avut loc proiectul Cinco Mondo, desfăşurat în paralel cu proiectul Cinco. Acest proiect a avut ca scop dezvoltarea competenţelor în ceea ce priveşte intercomprehensiunea. Din fiecare din cele cinci țări: Italia, Franţa, Portugalia, România şi Spania, au partici-pat câte patru tineri care au făcut exerciţii pentru facilita-rea cooperării între vorbitorii de limbi latine.
Participanții la proiect s-au declarat încântați de experiență. „Pentru mine, acest proiect a fost o experienţă impresionantă şi unică. Am fost surprinsă de ospitalitatea gazdelor cât şi de cadrul natural, plăcut în care s-a desfăşurat majoritatea activităţilor. Faptul că am stat într-un camping a facilitat socializarea, cunoaşterea reciprocă – atât cu ceilalţi participanţi cât şi cu liderii de grup, schimburile de păreri, opinii, experienţe, tradiţii şi obiceiuri. Un aspect inedit pentru mine l-a constituit participarea la numeroase exerciţii, care cu o tentă distractivă şi prezentate fiind în special sub formă de jocuri, au re-prezentat o modalitate excelentă de a exersa intercomprehensiunea. Astfel, la finele celor 10 zile, comunicarea nu mai prezenta nici o dificultate în a înţelege şi a ne face înţeleşi între noi. Faptul că în activităţile de grup eram împărţiţi în aşa fel încât în grup să nu fie două persoane din aceeaşi ţară, ne «obliga» să găsim o cale pentru a ne face înţeleşi şi a-i înţelege pe ceilalți. Acest lucru a făcut ca, în timp, să nu ne mai petrecem timpul liber doar cu cei de aceeaşi naţionalitate”, a spus Adelina Csolti, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

DISCUŢII privind realizarea unui SPITAL MUNICIPAL la Târgu-Jiu

Marcel Romanescu a prezentat, marţi, într-o conferință de presă, noutăţile legate de noi investiţii în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: