CEO achiziţionează gaze tehnice pentru toate cele cinci sucursale

termo-rovinari-turn

Toate cele cinci sucursale electrocentrale din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost incluse într-un program de achiziţii gaze tehnice. Acestea sunt necesare în cadrul activităţii curente sau de reparaţii, la fiecare din termocentralele care funcţionează în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Bugetul alocat pentru programul de achiziţii este de aproximativ un milion de lei, TVA inclus. Pentru achiziţia gazelor tehnice necesare în cele cinci sucursale va fi încheiat un contract cu un operator autorizat. Durata contractului este 31 decembrie 2015 şi va putea fi prelungit cu încă patru luni de zile, în funcţie de comenzi şi necesităţile primului trimiestru al anului viitor, dar şi de evoluţia companiei în perioada amintită de timp, mai ales că se are în vedere renunţarea la salariaţii Sucursalei Electrocentrale de la Chişcani.

Contract pe nouă luni, în primă fază

Potrivit Complexului Energetic Oltenia, gazele tehnice care vor fi achiziţionate sunt: oxigen tehnic, acetilenă tehnică şi argon tehnic. În primă fază va fi încheiat un contract pe nouă luni, care va putea fi prelungit pe alte patru luni în 2016. Gazele vor fi furnizate, conform contractului, sectoarelor de specialitate din cadrul următoarelor sucursale: Sucursala Electrocentrale Rovinari, Sucursala Electrocentrale Turceni, Sucursala Electrocentrale Işalniţa, Sucursala Electrocentrale Craiova II şi Sucursala Electrocentrale de la Chişcani, judeţul Brăila, cu menţiunea că a fost inclusă în programul de restructurare pe anul 2015. Cei 230 de salariaţi ar urma să fie disponibilizaţi colectiv până la sfârşitul anului, Sucursala Electrocentrale de la Chişcani nefiind pe cărbune, ci pe gaze naturale, care s-au scumpit în ultimii ani, iar proiectul de producere de energie electrică pe gaze nu mai este viabil. Contractul de livrare a gazelor tehnice pentru cele cinci sucursale este împărţit în trei loturi, în funcţie de tipul gazelor industriale care sub prevăzute spre achiziţie pentru activitatea termocentralelor din Gorj şi Dolj, în principal.

loading...
Loading...

Citește și

Modificări la Bacalaureat pentru elevii de la liceele vocaționale sau tehnice

Elevii care urmează licee vocaționale sau tehnice ar putea susține examenul de Bacalaureat la o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: