duminică , 20 octombrie 2019 - 11:36

CEO ar putea fi SCUTIT de PLATA certificatelor verzi. Vezi cum!


Liderul Sindicatului Energia Rovinari crede că ar fi bine ca americanii să investească în parcul eolian din zona Schela-Bumbești-Jiu.

Managerul CEO are în plan să investească în eoliene. Primii pași au fost deja făcuți. Parlamentarii Mihai Weber și Scarlat Iriza, împreună cu primarul din Schela, au purtat discuții, zilele trecute, la București, cu reprezentantul unor oameni de afaceri americani care vor să investească circa 2 miliarde de euro într-un parc eolian la Gorj. Intenția ar fi ca, în parteneriat cu CE Oltenia, să creeze un mix energetic cu care să intre în piața de energie. Totul depinde însă de ce va spune și guvernul României. Constantin Mitrescu susține că un mix energetic ar ajuta foarte mult compania minieră de la Târgu-Jiu. Un mare beneficiu ar fi că CE Oltenia ar putea fi scutit de plata certificatelor verzi. Mitrescu dă asigurări că realizarea unui parc eolian nu înseamnă neapărat și închiderea unor unități miniere. ”Știți care e problema de fond cu aceste eoliene pentru CEO? Ne-ar scuti imens de acele certificate verzi. Dacă s-ar crea un parc eolian, până la urmă ar fi un lucru bun. Ar trebui creat un mix. Mă uit la CEZ, că are un mix de energie format din 30% cărbune, 20% nuclear, 20% hidro și încă vreo 10% din capacități sunt pe eoliene și fotovoltaice. Carierele se vor închide de la sine. De exemplu, Rovinari Est mai are rezervă sub perimetru pentru 3 ani. Când se va exploata totul, va trebui să se închidă acolo și să mute capacitățile în Tismana. La fel, Peșteana, vreo 3-4 ani, nu se va mai putea exploata și se va merge în Roșia. Asta nu înseamnă că reduci capacitățile existente pe cărbune. Acele eoliene trebuie puse astfel încât când bate vântul să producem și de acolo și să câștigăm acele certificate verzi și bani. De asta, un mix e benefic pentru orice companie energetică”, a declarat vicepreședintele FNME.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: