CEO: CONTRACTE de energie pe doi ani. Ce spun LIDERII!


Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia au păreri împărțite legate de decizia care dă voie companiei miniere să încheie contracte de vânzare energie pe doi ani.

Actul constitutiv al CE Oltenia a fost modificat pe data de 10 august printr-o hotărâre aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor. Astfel, CEO poate încheia, de acum încolo, contracte de energie pe doi ani. Până acum, acest lucru nu se putea face decât cu aprobarea AGA și cea a Consiliului de Supraveghere. Constantin Crețan crede că de această decizie vor profita tot băieții deștepți din energie. “În general, complexul a vândut energie sub prețul de cost al producției. Nu cred că vor fi multe contracte semnate pe doi ani, când avem un preț foarte mare, acum. Probabil că vor încerca băieții deștepți din energie dirijați de către politicieni, să prindă tot prețuri mici și cu contracte pe doi ani de zile. Va fi o chestiune speculativă, care nu va aduce mari avantaje complexului și, în special, personalului care muncește în complex. Băieții deștepți sunt, în continuare, la butoane și sunt dirijați de către politicieni. Interesele pe aceste unități producătoare de energie persistă. Cine deține puterea în energie deține puterea și în România. Asta este situația. Nu va fi o piață corectă a energiei. Nu ne-a dat voie să vindem energie. Era corect să vindem noi energie direct chiar și către populație și să facem un preț bun către populație, în care să intrăm în concurență cu alți distribuitori de energie. Suntem, în continuare, la mâna lor”, a declarat liderul Sindicatului Lignitul Oltenia.

Iovan: E meritul lui Boza

Eugen Iovan este de altă părere. Liderul Sindicatului Energia Rovinari crede că posibilitatea de a încheia contracte pe doi ani va ajuta CE Oltenia. „Nu este un lucru bun, ci foarte bun. E meritul domnului Boza, care, de la preluarea mandatului de președinte al Directoratului, s-a zbătut să realizeze acest lucru. Acum, le-a dat verde la Directorat să încheie contracte pe o perioadă de doi ani. Vom vedea când vor apărea primele rezultate, în funcție de cerințe. Acum, nu putem să dăm câtă energie e nevoie, pentru că mergem cu ele aproape la capacitate maximă, mai sunt și grupuri în reparație”, a precizat Iovan.

loading...
Loading...

Citește și

Senatorul Iriza și-a tras limuzină de 70.000 de euro! Nume important din PSD, împrumutat de parlamentarul gorjean! Iată ce pensie și indemnizație încasează lunar!

Averea senatorului Scarlat Iriza a crescut considerabil, în cel de-al treilea an de mandat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: